Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe luchtontvochtiger en -menger voor kassen

Het ventileren en koelen van kassen is een steeds groter wordende behoefte, gezien de hoge temperaturen die vaak zelfs buiten het seizoen worden bereikt. Het bedrijf Impresind uit de provincie Milaan, Italiƫ, presenteerde op Macfrut hun systeem om de lucht te ontvochtigen en te koelen door verneveling. Maar tegelijkertijd is het mengen van de lucht ook nuttig in het koude seizoen om de temperatuur beter te beheren.

"In het licht van de steeds hogere eisen van de laatste jaren van beschermde teeltbedrijven hebben we dit systeem ontwikkeld, dat uitstekende resultaten oplevert," zegt exportmanager Marco Pescali.

"Ten eerste verplaatsen de ventilatoren de lucht, waardoor er vocht uit de concentraties warme lucht bovenin wordt gehaald en het algehele klimaat wordt gelijkgetrokken. Ten tweede geeft het sproeien van water op regelmatige, programmeerbare intervallen echt interessante resultaten bij het handhaven van de binnentemperatuur binnen het bereik dat nodig is voor de gewassen die worden geteeld."

Marco Pescali en Marco Pedroni bij Macfrut

Eliturbo System, zo heet de technologie, is een meng-lucht-ontvochtiger die in staat is om de luchttemperatuur en -vochtigheid in grote ruimten verticaal en horizontaal gelijk te maken. Dit helpt ook om condensatie en druppelen te voorkomen.

"Dit kan de energiekosten die nodig zijn voor temperatuurbeheer met wel 40% verlagen, zowel voor koeling in de zomer als voor verwarming in de winter, vooral in zeer koude gebieden. In Canada hebben we bijvoorbeeld gevallen van 30% kostenbesparing", aldus Pescali.

De verstuivingsfase

"Eliturbo maakt gebruik van een speciale waaier, gepatenteerd door Impresind, die de volledige vermenging van de lucht in de ruimte genereert zonder stromingen te produceren en die, in tegenstelling tot andere plafondventilators en ontvochtigers, de luchtstromen niet naar beneden richt en concentreert in smalle gebieden, maar de lucht radiaal verdeelt met een bijna onmerkbare ventilatie, in overeenstemming met de normen voor veiligheid en milieuhygiƫne," concludeert Pescali.

Voor meer informatie
Impresind
Via I Maggio 24
20064 Gorgonzola (Milaan)
+39 02 95741932
[email protected]
www.impresind.it

Publicatiedatum: