Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veiling Rhein-Maas blikt terug op succesvolle moederdagweek

Veiling Rhein-Maas noteerde een succesvolle moederdagweek voor alle verkoopkanalen in 2024. Ondanks de feestdag wordt deze week waarschijnlijk de sterkste verkoopweek van het jaar. Het omzetniveau van de vorige recordweek van Veiling Rhein-Maas tijdens Moederdag 2023 werd opnieuw overtroffen. Het aantal klanten dat deelnam aan de veiling was hoog, zowel op locatie en in de klokvoorverkoop als bij het Kopen-Op-Afstand. De klokservice realiseerde een recordomzet in de moederdagweek die aanzienlijk hoger was dan vorig jaar.

De moederdagweek verliep naar eigen zeggen net zo goed als vorig jaar, zowel wat betreft logistiek als qua verkoop in het hele afzetgebied. De dagen met de hoogste verkoop deze week waren woensdag, maandag en dinsdag. Het prijsniveau voor zowel snijbloemen als potplanten was vergelijkbaar met dat van de moederdagweek van 2023.

De prijsontwikkeling was typerend voor een moederdagweek op de veiling. Aan het einde van de week was op donderdag en vrijdag een stabiele of stijgende prijsstructuur te zien voor snijbloemen, terwijl de prijzen voor buitenproducten zoals perkplanten licht daalden. Bij klokservice was de vraag naar kamerplanten en snijbloemen ook hoger dan vorig jaar, hoewel de prijsstructuur voor snijbloemen iets lager was.

In de andere verkoopkanalen zette de trend van de afgelopen jaren zich voort. Veiling Rhein-Maas noteert nog steeds een zeer hoge klantenparticipatie bij het Kopen-Op-Afstand en een verdere stijging van de participatie in de klokvoorverkoop. Ook de webshop blijft zich positief ontwikkelen, met steeds meer klanten die van dit inkoopkanaal gebruikmaken.

Het hele assortiment bloemen en planten werd goed verkocht, zowel in de directe verkoop via klokservice als ook via de veilingklokken. Bij de kamerplanten was er vooral veel vraag naar bloeiende planten, orchidee├źn en schalen en arrangementen van hoge kwaliteit. Bij de buitenproducten was er veel vraag naar terrasplanten, rozen en hortensia's. Boomkwekerijproducten waren daarentegen iets minder gewild. In de snijbloemensector waren vooral rozen, pioenen, eustoma's, gerbera's en boeketten favoriet. Maar ook het assortiment zomersnijbloemen was erg populair.

Bij de potplanten blijven plantenbakken en -arrangementen de trend op de klok. Deze kant-en-klaar producten zijn al jaren erg gewild en de moederdagweek is bijzonder belangrijk voor dit productsegment. Het kopen van een mooi arrangement in de vorm van een plantenschaal en deze doorverkopen is gemakkelijk en voor iedereen. Deze trend naar kant-en-klaar producten neemt ook voor snijbloemen toe, zowel op de klok als via Klokservice.

bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: