Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Door te werken met voorraadplanning hebben we minder verkopers nodig"

Twee jaar geleden begon Ansu met werken via Floriday. Dave Bovenlander, verkoper planten vertelt over de groei van het bedrijf én hoe Floriday hen hierbij ondersteunt: "We begonnen kleinschalig en actiematig, maar inmiddels vormt het platform de basis van onze verkoopstrategie." In 1994 ontmoette één van de eigenaren van Ansu een veredelaar in Thailand. Beide ondernemers deelden een passie voor bijzondere bloemen en planten, waaronder Vanda, hun hoofdproduct. Het is een begin van een samenwerking.

Onderscheidende producten
Ansu groeide uit tot een onderneming met 45 medewerkers, 300 soorten Vanda's en groene planten en een jaarlijkse afzet van 6,5 miljoen producten. Het unieke aan Ansu is de grote verscheidenheid aan speciale artikelen. Dave: "We werken kwaliteit- en servicegericht en blijven ons ontwikkelen met nieuw assortiment en concepten. Zo maken we exclusieve groene planten, die leuk zijn voor geefmomenten.''

Een kleine 500 aanbodsregels in Floriday
Ansu verkoopt de producten voornamelijk direct en veilt ook nog een deel. Met name voor de bloemen is de klok een groter aandeel van de verkoop. Ansu werkt in de schermen van Floriday, gecombineerd met een tweetal softwarepakketten. Dave vertelt: ''Onze hoofdproducten Vanda, Tillandsia, Aglaonema en cactussen vinden kopers in Floriday. We bieden nu ongeveer 300 planten- en 150 bloemaanbodregels aan in Floriday. De orderafhandeling van de planten gaat via softwarepakket Olsthoorn. Aankoop en verkoop van bloemen loopt via SDF, de interne afhandeling loopt ook via Olsthoorn."

"De basis voor onze verkopen"
Na zijn start bij Ansu twee jaar geleden begon Dave zelf met Floriday. "Eerst kleinschalig en nog wat meer actiematig. Maar naarmate ons assortiment werd uitgebreid, hebben we Floriday op een andere manier ingezet voor onze verkopen. Inmiddels vormt het de basis van onze verkoopstrategie. Onze hoofdproducten tellen we één keer per week en plaatsen we in Floriday. Door Floriday hebben we meer zicht op het assortiment, de voorraad en komt het aanbod bij alle klanten in zicht."

"De voorraadplanning bespaart ons een hele week"
Door de enorme variëteit aan producten is een exact beeld van de voorraad essentieel voor het werk van Dave. Hiervoor maakt hij gebruik van de voorraadplanning in Floriday. Met deze uitgebreide functie kunnen kwekers hun voorraad exact en efficiënt beheren. Dave: "Deze functie heeft mijn werk écht makkelijker gemaakt omdat we met veel soorten en kleine aantallen te maken hebben én met veel vraag. Waar ik normaal de hele week bezig zou zijn met het tellen en verkopen (aanbieden) van de producten, doe ik dit dankzij de voorraadplanning in een halve dag. Dit bespaart ons als bedrijf gemakkelijk zo'n 1 of 2 verkopers. Ook gebruik ik Floriday gemakkelijk via mijn telefoon. Bijvoorbeeld om regels in de kas aan of uit te zetten of om de aantallen in de voorraadplanning te wijzigen.''

In beeld bij meerdere en nieuwe klanten
''Ons brede assortiment komt nu in beeld bij meerdere en nieuwe klanten. Voorheen ging de verkoper op pad om het product te laten zien. Klanten vinden ons nu via Floriday of komen zelf bij ons op de tuin om het product te bekijken. Ook zien we dat we hierdoor klanten bereiken die we eerder niet in beeld hadden, bijvoorbeeld diverse tuincentra in het noorden van het land. Ons bereik is veel groter en we zien onze planten op steeds meer plekken in Nederland verschijnen." Daarnaast staat Ansu altijd open voor bepaalde wensen van kopers. Dave: "Als we dingen anders kunnen instellen in de schermen, denken we graag mee voor een fijne samenwerking."

Bron: Floriday

Publicatiedatum: