Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk vestigt zich op SEGRO Park Amsterdam Airport

SEGRO Nederland heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend met Maersk. Het Deense scheepvaart- en logistieke bedrijf neemt zijn intrek in het onlangs opgeleverde oostelijke deel van SEGRO Park Amsterdam Airport. In de loods wordt Maersk's luchtvrachtdivisie ondergebracht.

Maersk tekende onlangs de huurovereenkomst met SEGRO Nederland, waardoor de vrachtgigant zich gaat richten op de afhandeling van zijn luchtvrachtvolume op deze locatie. De nieuwe accommodatie past perfect bij Maersk's strategische positie om internationale en lokale maatoplossingen te bieden voor B2B en B2C distributie.

Logische logistieke keuze
Het pand aan Barnsteen 7 en 8 beslaat ongeveer 4.000 m² magazijnruimte en 1.080 m² kantoorruimte. De locatie op SEGRO Park Amsterdam Airport is een logische keuze voor Maersk, aangezien Pilot Freight Services al lange tijd succesvol opereert op dit bedrijventerrein. Maersk nam dit Amerikaanse transportbedrijf in 2022 over. SEGRO zal de bestaande samenwerking met de nieuwe organisatie voortzetten.

Het nieuwe gebouw op SEGRO Park Amsterdam Airport biedt Maersk ruimte om de activiteiten verder uit te breiden en klanten wereldwijd optimaal te bedienen. De locatie is ideaal vanwege de nabijheid van Schiphol en de uitstekende bereikbaarheid via de snelwegen A4, A5, A9 en A10.

Duurzame samenwerking
Eerder tekende Maersk al een huurovereenkomst met SEGRO VK. Hierdoor kan het bedrijf in juni 2023 een nieuw magazijn van 64.000 m² betrekken op SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway. Ook hier speelden de duurzame doelstellingen die Maersk en SEGRO delen een belangrijke rol in de samenwerking.

Joost Schreurs, ontwikkelingsmanager SEGRO Nederland: "Maersk neemt het voortouw in het terugdringen van de CO₂-uitstoot van de logistieke sector; zij willen, net als wij, onderdeel zijn van de oplossing. Het BREEAM-gecertificeerde gebouw op Barnsteen voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Deze locatie is een zakelijke, logische en toekomstbestendige keuze voor Maersk."

Naast SEGRO Park Amsterdam Airport in Hoofddorp heeft SEGRO Nederland ook locaties in Tilburg en Venray.

Voor meer informatie: SEGRO.com

Publicatiedatum: