Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland:

“We hopen dat het IDC-onderzoek als een vliegwiel zal werken"

Donderdag 2 mei was themaspecialist Energie Dennis Medema van Glastuinbouw Nederland te zien in 'Rijnmond Vandaag'. Het tv-programma van RTV Rijnmond besteedde aandacht aan de recente opening van het Innovatie en Demonstratie Centrum (IDC) CO2 uit Buitenlucht bij WUR Glastuinbouw in Bleiswijk. Bekijk de uitzending van RTV Rijnmond via deze link. Het fragment begint vanaf 6:30 minuut.

Als uit de proeven van het IDC blijkt dat er succesvol CO2 uit buitenlucht is af te vangen, CO2 die voldoende zuiver en ook nog betaalbaar is, dan zullen glastuinders die techniek snel omarmen. Die verwachting sprak Medema uit in de uitzending waar ook onderzoeker Alexander Boedijn van de WUR aan het woord komt.

In een eerdere versie van dit gepubliceerde item stonden helaas fouten in een citaat dat aan Alexander was toegeschreven. Dat is hierbij gecorrigeerd. De eerder genoemde 80% slaat op hoe geconcentreerd de afgevangen CO2 is en uiteraard niet op dat buitenlucht voor 80% uit CO2 bestaat.


Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (rechts) opende op maandag 22 april 2024, op uitnodiging van Glastuinbouw Nederland, het Innovatie en Demonstratie Centrum CO2 uit Buitenlucht bij WUR Glastuinbouw in Bleiswijk. De minister werd terzijde gestaan door de glastuinders (v.l.n.r.) Jasper Oussoren (Roots, tomaat), Maikel van den Berg (Personal Vision, paprika) en Bert van Ruijven (Arcadia, chrysant).

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: