Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groeipotentie aardwarmte in Nederland

"De komende paar jaar verwachten we weer een sterke groei"

"We proberen steeds ondieper te boren, omdat dan de boortechnologie goedkoper wordt en je het ook op meer plekken in Nederland kan doen." Dat zegt Jan Diederik van Wees van TNO in het AD in een artikel over de potentie van aardwarmte voor Nederland. Diep boren heeft ook voordelen, want daar zit nog warmer water.

2023 liet een rem op de groei van aardwarmte zien, maar Jan Diederik en zijn collega Maurice Hanegraaf zijn positief gestemd. Er zijn in 2023 'een recordaantal nieuwe boringen gezet' en zijn er veel nieuwe vergunningen aangevraagd en afgegeven. "De komende paar jaar verwachten we weer een sterke groei", aldus Hanegraaf in de krant.

Over dat grote potentieel voor geothermie in Nederland schreef Invest-NL onlangs ook al. De ontwikkeling van geothermie blijft achter in Nederland, zeker gezien de ambities van de overheid op dit terrein. Reden voor het investeringsfonds om te kijken hoe landen om ons heen het doen en wat we daarvan kunnen leren. De boodschap na een blik op Denemarken, Duitsland en Frankrijk is helder: we moeten aan de slag om robuuste financieringsmodellen, geoptimaliseerde regelgeving en sterke publiek-private samenwerkingsverbanden te realiseren.


In Heijningen, in Noord-Brabant, wordt momenteel naar aardwarmte gezocht in project SCAN

Publicatiedatum: