Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw ijzerpoeder als biologische oplossing voor gezondheid van planten

Biota Nutri heeft Biota Iron Powder gelanceerd, een supplement met micronutriënten om het ijzertekort in planten te verbeteren en de productiviteit van tuinbouwgewassen te verhogen. "Wat Biota Iron Powder onderscheidt van andere producten op de markt is zijn effectiviteit, betrouwbaarheid en stabiliteit. Het is geschikt voor UV-ontsmettingssystemen", zegt Peter Klein.

Hij legt uit hoe Biota Iron Powder het belangrijke ijzer voor elk gewas levert en hiermee een optimale groei zonder chlorose bevordert. "Dit organische supplement is stabiel en oplosbaar, gemakkelijk opneembaar door de plant en geschikt voor zowel gangbare als biologische tuinbouwsystemen. Het kan worden gebruikt in elk irrigatiesysteem of rechtstreeks worden toegepast door middel van bladbemesting."

"Met Biota Iron Powder blijft het water helder en kan een efficiënte UV-behandeling toegepast worden", vervolgt Peter. "Het blijft zelfs na UV-blootstelling effectief, waardoor problemen met het watergeefsysteem worden geminimaliseerd". Hij voegt eraan toe dat het poeder ook vrij is van natrium en klei. Het is gecertificeerd door gerenommeerde organisaties zoals SKAL, OMRI, ProCert en Ecocert, waardoor de biologische integriteit en veiligheid worden gegarandeerd.

"Bovendien bevestigt onderzoek de effectiviteit van Biota Iron Powder, zelfs in drainwater en bij hoge pH-omstandigheden", voegt Peter hieraan toe. "Het geeft een significante vooruitgang in de voeding van tuinbouwgewassen, wat een betere plantgezondheid en opbrengst belooft voor telers wereldwijd."

De onderstaande laboratoriumanalyseresultaten laten de hoeveelheid Biota Iron Powder zien die achterblijft in het drainwater van de paprika- en aardbeienteelt:

Biota Nutri staat op GreenTech Amsterdam van 11 t/m 13 juni in stand 05.303.

Voor meer informatie:
Biota Nutri BV
Tel.: +31 85 047 5710
[email protected]
www.biota.nu