Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin Lambregst aangesteld

Ontwerp Kas van de Toekomst gestart

Vanuit Greenport West-Holland is de ontwerpfase van de Kas van de Toekomst gestart. Deze fysieke plek wordt straks een belangrijk onderdeel van Greenport Horti Campus Westland, ofwel het Floragebied, het gebied in de gemeente Westland waar nu het World Horti Center gevestigd is. Het moet het bruisende hart van de glastuinbouwsector worden met ruimte voor bedrijven, onderzoek, onderwijs, innovatie, wonen, mobiliteit en recreatie. De Greenport heeft projectleider Edwin Lambregts aangetrokken om het ontwerpproces te begeleiden.

Een van de meest tot de verbeelding sprekende onderdelen van de Campus moet de Kas van de Toekomst worden. Een gebouw waarin ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden samenwerken aan technische en sociale innovaties. Samen zoeken naar toekomstbestendige bedrijfsmodellen, gecombineerd met oplossingen voor de gebiedsgerichte opgave in de glastuinbouw voor duurzaam water- en ruimtebeheer, natuurbehoud en biodiversiteit en vermindering van het gebruik van schadelijke grond- en hulpstoffen. In de ontwerpfase bereiden de projectpartners de ontwikkeling en exploitatie van het Fieldlab voor. Hiervoor heeft Greenport Westland subsidie gekregen vanuit de regeling Samenwerking voor innovaties EIP Fieldlabs.

Directeur Angelique de Wit van Greenport West-Holland: "Het mooie is dat Kas van de Toekomst perfect aansluit bij de plannen rond de campus. Hoe de Kas er precies uit komt te zien ligt nog open. Dat kunnen we dus samen als sector invulling aan geven." Projectleider Edwin Lambregts: "Ik heb altijd een warm hart gehad voor de tuinbouw en voor technologie, en ben graag met de toekomst bezig. Daarom heb ik enorm veel zin in de werkzaamheden voor het Fieldlab Kas van de Toekomst."


Artist impression Masterplan Flora Campus met inzet Edwin Lambregst.

Bron beeld: Gemeente Westland

Bron tekst: Greenport West-Holland

Contact: [email protected]

Publicatiedatum: