Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bemestingsdebat in breder perspectief

"Gedogen mag in uiterst urgente situaties en dit is zo’n situatie"

Precies een week geleden toog een groep Nederlandse agrariƫrs naar Brussel voor een demonstratie. In Brussel stond een podium en is een manifest overhandigd. Ook is er door een aantal Europarlementariƫrs gesproken. Organisator Agractie zag daarna bewindvoerders, waaronder premier Rutte, in de verdediging schieten.

"In plaats van dat hij vraagt waar wij de mogelijkheden en de ruimte dan zien, zegt hij eigenlijk dat EU-topambtenaren liegen door te stellen dat er nul flexibiliteit in Brussel is", constateert men, waardoor Agractie nu de hoop richt op Tweede Kamerleden. "Gedogen mag in uiterst urgente situaties. En dit is zo'n situatie. U hebt de bestuurlijke plicht om te zorgen dat we niet verzuipen", roept men op in bericht aan Tweede Kamerleden.

Het protest in Brussel draaide om derogatie, oftewel om via een gedoogbesluit terug te gaan naar de bemestingsnorm van 2022. In bredere zin draait het om het voorkomen van de ondergang van allerlei agrarische sectoren door regelgeving, met als meest recente voorbeeld de kersenteelt.

Publicatiedatum: