Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwgebied verandert in woonwijk

Tuinbouw moderniseren in tuinbouwgebied De Grote Ingh in Kerkdriel? Dat was lang het plan, maar dat plan gaat nu de prullenbak in. De gemeente en de provincie hebben besloten een woonwijk te maken in het verouderde gebied, weet het AD. Tuinders en champignontelers krijgen elders ruimte aangeboden.

"Glas gaat plaatsmaken voor ramen", legt wethouder De Raaf uit in de krant. "De Grote Ingh grenst aan Kerkdriel en is een prima plek voor woningbouw." Een termijn kan hij nog niet noemen. "Het liefst gaan we zo snel mogelijk aan de slag, maar we willen het wel zorgvuldig doen."

Voor tuinders en champignontelers uit Maasdriel die verder moeten kunnen, zijn afspraken gemaakt. Voor hen komt grond beschikbaar aan de Veilingweg in Velddriel, in de hoek bij de op- en afritten van de A2. Dat gebied stond op de reservelijst van het grote provinciale tuinbouwplan, maar kwam niet in beeld omdat eerst De Grote Ingh als tuinbouwgebied ontwikkeld moest worden.

Ook in een intensiveringsgebied in Zaltbommel is eventueel plek voor hen, maar dit gebied wordt voor de ondernemers uit Maasdriel als 'niet geschikt' ervaren, zo blijkt uit de intentieverklaring die tussen de gemeente Maasdriel en de provincie Gelderland is getekend.

Bron: AD

Publicatiedatum: