Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
projectontwikkelaar profiteerde

Grondprijzen Agriport opgejaagd na komst datacenters

De komst van datacenters voor Google en Microsoft heeft de grondprijzen op bedrijfsterrein Agriport in de gemeente Hollands Kroon omhoog gejaagd. Maar waarom profiteerde alleen de projectontwikkelaar hiervan? Die vraag stelt Arne Bongenaar in het Financieele Dagblad.

De antwoorden op die vraag zijn volgens hem van belang voor de ruimtelijke uitdagingen in heel Nederland, schrijft de projectontwikkelaar vooruitlopend op een bespreking in de gemeenteraad van Hollands Kroon op donderdag 18 april. Daar buigt men zich over de uitkomsten van een recent rapport over de zaak.

Volgens Bongenaar zijn in het onderzoek 'belangrijke zaken' overgeslagen. De grootste omissie betreft volgens hem de organisatie van de grondontwikkeling. De gemeente besloot exclusief zaken te doen met ontwikkelaar Agriport A7 BV (en een aantal hieraan verwante partijen). Volgens Bongenaar ontstond hiermee een monopoliepositie voor de partij.

Lees hier zijn hele opiniebijdage in het FD (€).

Publicatiedatum: