Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ideeën gezocht

Innovatie moet plastic loopfolie overbodig maken

In de glastuinbouw wordt veel plastic gebruikt. Naast verpakkingen ook plastic voor loopfolie. Loopfolie wordt gebruikt als bodembedekker (bescherming), opvang voor afval (bladafval e.d.) en voor weerkaatsing of absorptie van het licht (tegenhouden of juist aanlichten van planten). Jaarlijks komt alleen al in Zuid-Holland ongeveer 5.500.000 kg loopfolie als afval vrij. Deze folie heeft doorgaans een gebruiksduur van slechts één seizoen en vanwege de sterke vervuiling is recycling een uitdaging, waardoor het meeste in de verbrandingsoven belandt. Omdat de Rijksoverheid inzet op een circulaire economie, is Intergov Startup in Residence op zoek naar duurzamere (circulaire) alternatieven voor het gebruik van loopfolie.

Daarvoor wordt een online vragenuurtje georganiseerd op dinsdag 7 mei van 16:00 tot 17:00. Tijdens dat vragenuurtje is het mogelijk om vragen te stellen. Deelnemers maken kans op een prijs. Ze kunnen financiële ondersteuning krijgen tot 25.000 euro. Daarnaast kunnen ze een begeleidingstraject van vijf maanden krijgen waarin ze zowel de oplossing als de onderneming naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarnaast is er kans op een vervolgopdracht of duurzame samenwerking bij een succesvolle pilot. Tenslotte krijgen ze toegang tot het netwerk van de overheid.

Aanmelden kan hier bij Intergov Startup in Residence.

Publicatiedatum: