Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flora Expo Astana nieuwe ingang naar Oost-Europese markt

Afgelopen week vond in Astana, Kazachstan, de Flora Expo Astana plaats. Meer dan 2.000 professionals bezochten het International Exhibition Center EXPO in de hoofdstad. De beursvloer omvatte maar liefst 130 standhouders uit 11 verschillende landen. Daarmee werd de groeiende internationale belangstelling voor dit event en het toenemende belang van de beurs onderstreept. En dat voor een beurs die pas voor de tweede keer werd georganiseerd.

"Ik twijfel er geen moment aan dat het belang van deze beurs de komende jaren alleen maar zal toenemen," aldus Warja Abrosimova, brand ambassador bij Decorum Plants & Flowers. Zij was nauw betrokken bij het ontstaan van de beurs in Astana en kent de Oost-Europese markt als haar broekzak. "Het is typisch een beurs waar contacten en deals niet alleen op de beursvloer tot stand komen, maar zeker zo veel na de beursuren tijdens het gezamenlijk eten."

Naast lokale spelers in de sierteelthandel, waren veel Nederlandse bedrijven aanwezig. Maar liefst 18 Nederlandse bedrijven gaven met een stand acte de présence. Daarbij lag de nadruk op veredelaars en snijbloemen, met een centrale rol voor snijchrysant. Ook Decorum was met een stand aanwezig en liet daar zowel planten als bloemen zien. Daarnaast was een groep Decorum kwekers afgereisd naar het event. De groep had een druk programma. Zo werd niet alleen de beurs bezocht, maar ook de lokale markt verkend en persoonlijk kennis gemaakt met lokale eindafnemers.

De beurs kende ook een speciaal Business Program met een reeks van conferenties en presentaties, zoals over de ontwikkelingen op het gebied van landschapsarchitectuur en sierteelt in Kazachstan. Daarbij was er veel aandacht voor internationale relaties, zeker ook voor de Nederlandse sierteelt. Tijdens The Netherlands Day gaf Warja samen met een aantal Decorum kwekers een uitgebreide presentatie. Daarbij werd stil gestaan bij het brede kwaliteitsassortiment bloemen en planten van Decorum, noviteiten en Decorum Only. Decorum gaf in diverse filmpjes ook uitleg over de duurzame productiewijze die zij als vooruitstrevend collectief hanteert. Zaken als het gebruik van geothermie, biologische bestrijding en hergebruik van water kwamen aan de orde.

Bezoekers toonden veel interesse voor het planten- en bloemenmerk uit Nederland en hadden met name oog voor specialties als geurende Phalaenopsis, geverfde Lisianthus en nieuwe kleuren Iris en bromelia's. Ook grote Kentiapalmen voor gebruik in kantoren en winkelcentra vielen in de smaak.

Warja: "Als Decorum kijken we terug op een zeer geslaagd event, maar ik twijfel er geen moment aan dat dit geldt voor alle deelnemers en bezoekers. Die gaven aan al uit te kijken naar de editie volgend jaar. Terecht, want die zal nog grootser zijn. Er zijn steeds meer bedrijven geïnteresseerd in deelname. De Flora Expo Astana gaat uitgroeien tot een van de belangrijkste platvormen voor de professionele sierteelt in centraal Azië."

Voor meer informatie:
Warja Abrosimova
Tel.: +31 (0)6 4504 0461
[email protected]


Flora Expo Astana
https://flora-expo.kz/en