Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw gewezen op belang cybersecurity

Op donderdag 4 april vond de Synergie Meet-Up Cyber Security plaats waarin met 25 experts uit de sector is onderzocht waar de kansen en bedreigingen liggen binnen dit thema. De Meet-Up vond plaats bij het Agri Food Plaza in 's-Hertogenbosch.

De meeting werd geopend door een aantal presentaties van Eddy Boot (CEO, Dcyper), Michelle Holthuizen & Ruud Hoosemans (Cyberweerbaarheidscentrum Greenport) en Riccardo Ferrari (Associate Professor, Delft Center for Systems and Control).

Na de pauze ging de groep aan de slag rond drie thema's: sensoriek, de 'fabriek' en voedselketen. Om te komen van 'awareness' tot oplossingen moet er nog een flinke weg bewandeld worden in de bedrijven en tuinbouwketens. En weg die niet anders is dan andere sectoren, maar wel kritisch in de voedselketen.

Op basis van de Synergie Meet-Up blijft de Topsector T&U dan ook meewerken aan de opzet van een gezamenlijk R&D-programma binnen het CS4NL-programma. Hierin worden de resultaten uit de Meet-Up meegenomen. Binnenkort wordt door de Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Energie, Life Science & Heath en ICT een topsector-overschrijdende call 'Systeem en ketenweerbaarheid' gelanceerd. Het totale budget van deze call is € 2,5 miljoen. Deadline van de call is midden oktober.

Topsector T&U roept bedrijven actief in de tuinbouw op om samen met AVAG, FME en het Cyberweerbaarheidscentrum een consortium te vormen voor een R&D-project 'Systeem en Ketenwaarheid' in de sector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waarin samenwerking met andere topsectoren kansen kan bieden.

De presentaties zijn hier terug te lezen bij Impact T&U.

Publicatiedatum: