Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO roept Eerste Kamer op spoedwet verhoging minimumloon te verwerpen

Vandaag behandelt de Eerste Kamer de spoedwet voor opnieuw een extra verhoging van het minimumloon. LTO roept de Eerste Kamer op om deze spoedwet te verwerpen. Werkgevers in de land- en tuinbouw hebben grote zorgen over de alsmaar stijgende werkgeverslasten en vinden verlaging van de belasting- en premiedruk een effectievere manier om de bestaanszekerheid te verbeteren.

LTO drong eerder al aan bij de politiek om de extra verhoging af te wijzen en de koopkrachtondersteuning op een andere manier vorm te geven. De werkgeverslasten op arbeid zijn voor veel bedrijven in de land- en tuinbouw nauwelijks meer op te brengen. Het huidige kabinet heeft het minimumloon al met meer dan 30% verhoogd, waarmee de lasten voor werkgevers explosief zijn gestegen. Terwijl werknemers dat onderaan hun loonstrook niet in deze mate terugzien. Nederland staat inmiddels in de top drie van hoogste minimumlonen in Europa.

De verlaging van de belasting- en premiedruk is in de ogen van LTO een effectievere manier om werknemers erop vooruit te laten gaan. Dan houden werknemers netto meer over, hoeven de werkgeverslasten niet nóg verder te stijgen en wordt werken ook nog eens aantrekkelijker. Het is noodzakelijk dat de formerende partijen hier de komende periode stappen op gaan zetten.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: