Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijnland en gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen gaan voor betere waterkwaliteit

Op donderdag 11 april tekenden hoogheemraad Marjon Verkleij van Rijnland en de wethouders van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen de Strategische Samenwerkingsagenda 2024-2027. Hiermee spreken Rijnland en de gemeenten de ambitie uit om onder andere de uitdagingen van het veranderende klimaat samen aan te gaan.
Door de goede onderlinge contacten kunnen Rijnland en de gemeenten snel inspelen op vraagstukken die spelen op het gebied van woningbouw, droge en natte periodes, waterkwaliteit, bollenteelt en biodiversiteit.

De eerste resultaten van de gezamenlijke inspanning van Rijnland en gemeenten zijn al zichtbaar. Zo werken de gemeenten en Hoogheemraadschap al samen bij het project Tuindorp (Hillegom), Geestwater (Lisse) en Nieuw Boekhorst (Teylingen). Hierbij worden de wijken al klimaatrobuust ingericht, met als doel de uitdagingen nu aan te pakken en niet neer te leggen bij de volgende generatie.

Hoogheemraad Marjon Verkleij is positief over de samenwerking: "Door gezamenlijk, toekomstgericht het watervraagstuk onder ogen te zien, zorgen we voor droge voeten en schoon water en meer biodiversiteit in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Dat draagt bij aan een prettige leefomgeving en een positieve uitstraling van de gemeenten. Een win-winsituatie!"

Bron: Hoogheemraadschap van Rijnland

Publicatiedatum: