Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ForwardFarming Insights over waterkwaliteit

Op 25 april a.s. organiseert Bayer Crop Science een ForwardFarming Insights over waterkwaliteit op de ForwardFarm in Abbenes. Deze Insights sessie richt zich op mensen die meer willen weten over water en landbouw. Tijdens deze bijeenkomst zijn de laatste ontwikkelingen en innovaties in de praktijk te horen.

Waterkwaliteit
De Kader Richtlijn Water (KRW) stelt doelen voor 2027 die uitdagend zijn. Wat betekent dit voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de waterkwaliteit? Deze en andere vragen worden besproken met sprekers van Bayer, de WUR en het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. De sessie omvat ook een bezoek aan de boerderij met onder meer uitleg over de phytobac en het gesloten vulsysteem.

ForwardFarming Insights
Deze Insights sessie richt zich op mensen die meer willen weten over water en tuinbouw. ForwardFarming Insights zijn evenementen op de ForwardFarm "Het Groene Hart" in Abbenes rondom een bepaald thema. De evenementen duren doorgaans een dagdeel en zijn voor circa 20 personen. Adres: ForwardFarm Het Groene Hart, Kaagweg 50, Abbenes.

Programma

  • 9.15 Inloop met koffie en koek
  • 9.30 Welkom op de ForwardFarm door Christy van Beek, Bayer CropScience
  • 9.50 Risico's van bestrijdingsmiddelen voor waterkwaliteit en biodiversiteit, prof. Paulvan den Brink, Wageningen Universiteit
  • 10.20 DAW helpt om grip te krijgen op bodem- en waterbeheer, Jacco Hoogendam en Hedwig Boerrigter, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer
  • 10.50 Discussie
  • 11.15 Rondleiding op het bedrijf door Jasper Roubos, Akkerbouwer
  • 12.15 Lunch
  • 13.00 Afsluiting

Aanmelden kan hier. Voor informatie en vragen kan men contact opnemen met Christy van Beek: [email protected].

Bron: Bayer

Publicatiedatum: