Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dinsdag

Glastuinbouw met bus naar Brussel voor demonstratie

Op 16 april 12.30 uur vindt op het Jean-Rey plein in Brussel een demonstratie plaats. Vanuit de glastuinbouw worden mensen opgeroepen aan te sluiten. Een bus staat dinsdagochtend klaar om die kant op te gaan. In Brussel staat een podium en zal een manifest worden overhandigd, ook zal er een aantal Europarlementariërs spreken.

Het gaat om een groot agrarisch protest vanuit Nederland, waarbij de glastuinbouw ook van zich kan laten horen.

"De directe reden voor het protest is dat er afgekoerst wordt op een fikse koude sanering in de primaire sectoren door het wegvallen van de derogatie", is organisator Agractie stellig "Minister Adema komt telkens met lege handen terug uit Brussel, dus nu gaan de boeren zelf, om Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius zelf een manifest te overhandigen waarin een directe opschorting van de afbouw derogatie wordt geëist."

Naast Agractie Nederland gaat ook NMV en NVP mee en POV ondersteunt en de kans is groot dat er nog meer partijen besluiten om aan te haken.

Jos Kester is voor meer informatie over de busreis, met opstapplaatsen in Westland en Prinsenbeek (bij Breda) en demonstratie te bereiken: +31 6 53276780.

Publicatiedatum: