Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw tulpenras aangekondigd op China (Shanghai) Tulip Conference

Van 8 tot 10 april werd in Shanghai de 2024 China (Shanghai) Floral and Tourism Industry Conference en de achtste China Tulip Conference gehouden. De conferentie heeft als doel de innovatie van de bloemen- en toerismesector te bevorderen en de concurrentiekracht te verhogen. Verschillende deelnemers van bloemenbedrijven, overheden en verenigingen waren aanwezig bij het evenement. Daarnaast waren er ook enkele bloemenexperts uit Nederland aanwezig.

De conferentie vindt plaats in Shanghai Flower Port. Dat park werkt al meer dan 10 jaar samen met Nederland en er worden elk jaar veel tulpen gekweekt. Het is uitgegroeid tot een educatiecentrum voor grootschalige moderne kasteelt. Elk jaar is het park in april open voor toerisme. Daarmee lijkt het een beetje op het Keukenhof in Nederland.

De bloemensector speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. Deze sector staat tegenwoordig voor vele uitdagingen. Zo was bijvoorbeeld de prijs van bloemen vorig jaar niet goed. Hoe kan de verkoop van bloemen bevorderd worden? Hoe kunnen bloemen gecombineerd worden met andere sectoren om de concurrentiekracht te verhogen? Hoe kan men succesvol een bloemencentrum beheren? Aangezien er steeds meer mensen in de stad wonen ontstaat de vragen hoe een geschikte leefomgeving gerealiseerd kan worden. Er is veel discussie over deze onderwerpen.

Ook werd op de conferentie een nieuwe tulpenras "Shanghai Fairy" aangekondigd. Het is gezamenlijk gekweekt door de Liaoning Academie voor Tuinbouwwetenschappen en Shanghai Flower Port. In China worden de meeste bloemenrassen vooral uit Nederland geïmporteerd. Mensen worden aangemoedigd om hun eigen rassen te onderzoeken en te ontwikkelen.

Publicatiedatum: