Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tijdelijke opschorting invoerheffingen snijbloemen VK van kracht

Bij het verlaten van de Europese Unie heeft het Verenigd Koninkrijk een eigen tariefsysteem voor import ingesteld. Het MFN-tarief voor snijbloemen van post 0603 werd vastgesteld op 8% voor verse bloemen en 10% voor bloemen en takken/deco, die niet onder 'vers' vallen.

In de praktijk werden de meeste herkomsten vrijgesteld van invoerheffingen door verschillende handelsdeals. Echter vielen bloemen van niet-EU-oorsprong, die via de EU verhandeld worden, buiten deze deals vanwege de specifieke 'regels van oorsprong' (rules of origin), overeengekomen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk ten tijde van de uitreding van het land uit de Europese Unie (Brexit).

Met ingang van 11 april 2024 heeft het Verenigd Koninkrijk een tijdelijke opschorting afgekondigd voor de invoerheffingen onder code 0603 (afgesneden bloemen, bloesems en bloemknoppen, voor bloemstukken of voor versiering, vers, gedroogd, gebleekt, geverfd, geïmpregneerd of op andere wijze geprepareerd). Deze opschorting loopt tot 30 juni 2026.

De opschorting is een direct gevolg van verschillende aanvragen door British-based bedrijven voor het 'Duty suspension'-programma. Daarnaast heeft Union Fleurs zich in de afgelopen jaren intensief ingezet om het ontstane issue onder de aandacht te brengen bij de Britse overheid.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: