Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ed de Groot, 247flower.online over deelname aan Flora Expo Astana:

"Deze beurs is de ingang naar Oost-Europa"

Tholen - "De bloemenmarkt in Oost-Europa groeit en ze zijn daar opzoek naar de formule die wij hebben," aldus Ed de Groot, eigenaar van het online sourcing platform 247flowers.online. Hij verwacht dat de toenemende bloemenafzet in Kazachstan groeimogelijkheden biedt voor zijn platform. Sinds de oprichting in 2021 neemt hij deel aan diverse beurzen waaronder de Flora Expo Astana beurs die van 10 tot 12 april zal plaatsvinden in Astana, Kazachstan. "De bloemen zijn op het moment onderweg naar Kazachstan," zegt Ed.


Ed de Groot tijdens de Flora Expo Astana in Kazachstan in 2023

Geen tussenhandelaren of voorraden
Wat is de formule van 247flowers.online? "We focussen ons op de importerende groothandel waarbij we direct leveren aan internationale groothandelaren. Hierdoor zijn onze prijzen exclusief commissie of overheadkosten. We leveren vanuit Naaldwijk, Aalsmeer en Rijsburg. Alles wat binnenkomt, vertrekt dezelfde dag nog, we hebben geen voorraad. De logistiek en het verwerken van de bloemen wordt uitbesteed aan ervaren organisaties. Groothandelaren kunnen bij ons kiezen op welke manier hun bloemen en planten worden verpakt. Onze leveringen zijn direct, transparant en snel, dit zorgt voor lagere kosten en een verser product," legt Ed uit. Ook vertelt hij dat zijn bedrijf groeit en op zoek is naar nieuwe markten: "We zijn in 2021 begonnen en hebben inmiddels meer dan 2000 kwekers en meer dan 40.000 aanbodregels. De omzet van vorig jaar is verdubbeld en alles wijst erop dat de omzet dit jaar zal worden verdriedubbeld ten opzichte van 2023. We hebben de ambitie om verder te groeien, hiervoor kijken we vooral naar Oost-Europa en Centraal-Azië, omdat de markt daar groeit en daarnaast goed te bereiken is voor vrachtwagens en vliegtuigen."


Holland paviljoen in 2023

De Flora Expo Astana beurs in Kazachstan
Volgens Ed biedt de bloemenmarkt in Kazachstan veel kansen: "Deze markt heeft veel potentie dankzij de groei die het land doormaakt. Kazachstan is ongeveer 5 keer groter dan Nederland en er wonen 19,6 miljoen mensen. De meeste bloemen worden geconsumeerd in de vier grote steden van het land. Net als veel andere Oost-Europese landen, is er in Kazachstan veel vraag naar bloemen op feestdagen zoals Internationale vrouwendag, naamdagen en op de eerste en laatste schooldag van het jaar."

Om deze reden neemt hij voor de tweede keer deel aan de Flora Expo Astana beurs in Kazachstan, hij legt uit waarom: "De Flora Expo Astana beurs in Kazachstan is de ingang naar Oost-Europa. Deze beurs is vrij groot en wordt steeds groter. Dit komt mede door de opkomst van kleinere groothandelaren, maar we zien ook steeds meer bezoek uit omringende landen. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld aardig wat mensen uit Oekraïne, Oezbekistan en Rusland."

"Net als in veel andere landen, wordt er in Kazachstan steeds meer lokaal geteeld, vooral bolgewassen en pioenrozen. En wat ze in Kazachstan niet kunnen telen halen ze uit Nederland. Ik ben blij dat we als onderdeel van het Holland paviljoen op deze beurs kunnen staan, want wij hebben het assortiment dat ze daar nog niet telen. Deze beurs trekt dus niet alleen bedrijven uit Kazachstan, maar ook bedrijven uit andere landen. Dit jaar worden er zo'n 130 standhouders verwacht uit 10 verschillende landen." Ed neemt ook deel aan andere beurzen zoals IPM Essen en IFTF, hij hoopt door zijn deelname meer bekendheid te genereren voor 247flowers.online. "Ik zie graag dat 247flowers.online net zo'n groot begrip wordt als mijn voormalige exportbedrijf."


De Flora Expo Astana beurs in Astana 2023, Kazachstan

Voor meer informatie:
247flowers.online
www.247flowers.online
[email protected]