Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste 8 certificaten uitgereikt voor Intrapreneurship Programma Class HortiHeroes

Ruim twee weken geleden vond de afsluiting van de Intrapreneurship Programma Class of 2023 plaats. Acht deelnemers hebben gedurende een jaar gewerkt aan hun startup- & innovatieskills om hiermee het bedrijf waar zij werken tien stappen verder te kunnen brengen. Deze lichting deelnemers is de eerste die officieel het certificaat voor het Intrapreneurship Programma uitgereikt krijgen mét Post-HBO certificering.

Het programma is geaccrediteerd als postbachelor of HBO+-opleiding door Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO). In Nederland is een uitgebreid aanbod aan post-HBO-opleidingen, helaas een onbeschermd predicaat. Om een kwaliteitsonderscheid te maken, voert de SPHBO een uitgebreide kwaliteitstoets uit. Opleidingen die aan de kwaliteitseisen van de SPHBO voldoen krijgen het beschermde predicaat Post-HBO registeropleiding en worden opgenomen in het Post-HBO opleidingsregister.

Post-HBO opleidingen gaan aanzienlijker dieper in op de materie en vereisen een hoger analytisch vermogen van deelnemers dan een HBO-opleiding. De theorie die tijdens het Intrapreneurship Programma wordt behandeld wordt dan ook vanuit een strategisch-tactisch perspectief naar de praktijk vertaald waardoor men de lesstof direct kan toepassen in complexe zakelijke situaties.

Eindresultaten Class of 2023
Tijdens de afsluiting met de Class of 2023 werd samen met de leidinggevenden teruggeblikt op het gehele programma en de persoonlijke ontwikkelingen van alle deelnemers. Daarnaast presenteerden zij de eindresultaten van hun innovatie- of verandertraject. Eén van de deelnemers heeft meerdere nieuwe data-analyse diensten ontwikkeld waarvan één twee maanden na lancering al meer dan € 80.000,- omzet heeft opgeleverd en de investering al is terugverdiend. Deze diensten dragen tevens bij aan het toekomstig businessmodel van het bedrijf (meer digitale diensten).

Er is een deelnemer die een nieuwe digitale afdeling heeft opgericht. Deze afdeling draagt in belangrijke mate bij aan de strategie van het bedrijf richting digitale dienstverlening. Eén deelnemer heeft een hogere bezettingsgraad van de productiecapaciteit bewerkstelligd. Er is een deelnemer bezig met het automatiseren van een arbeidsintensief proces in de kas. Voorheen leek dat technisch niet mogelijk maar mede dankzij nieuwe inzichten door het programma lijkt het erop dat het nu gaat lukken.

Voor zowel de deelnemers als de leidinggevenden en HortiHeroes programma managers is deze terugblik ieder jaar weer een bevestiging van de toegevoegde waarde van continue ontwikkeling en innovatie binnen bedrijven in de Food & Flower industrie.

Voor meer informatie:
HortiHeroes
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
info@hortiheroes.com
www.hortiheroes.com

Publicatiedatum: