Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arco van Gaalen, Koos van Gaalen Transport"

"AGF-seizoen stuk vroeger losgebarsten dan vorig jaar"

Tholen - Het Hollandse groenteseizoen is volop losgebarsten bij Koos van Gaalen Transport. "Dat is toch wel een verschil met vorig jaar, toen vanwege de energiecrisis het seizoen veel later werd opgestart door de telers en ook de handel met Engeland op zijn gat lag. Nu zit er in elk geval weer lekker beweging in", constateert Arco van Gaalen.

Dat betekent niet dat er geen uitdagingen liggen. "Alles wordt duurder en je voelt je al aankomen bij de klant met de volgende prijsverhoging. Maar het zal toch betaald moeten worden. Personeelskosten zijn met 10% gestegen, verspreid over twee jaar en als ik hoor wat nieuwe trucks volgend jaar alweer meer moeten kosten dan dit jaar...."

"Ook de filedruk in de Randstad laat zich dit jaar weer gelden. Tijdens de coronatijd konden we natuurlijk lekker doorrijden met z'n allen, maar dat is echt weer voorgoed voorbij en ook het natte weer van de afgelopen maanden heeft daar geen goed aan gedaan. Dat drukt ook wel op je bedrijfsresultaat. De tijdsdruk is torenhoog, maar met afsluitingen, wegomleidingen, en veel ongelukken tijdens de spits en slecht weer is nog nauwelijks een strakke planning te maken. Daarom ook een dikke pluim voor mijn team planners om dit elke dag weer voor elkaar te krijgen", vervolgt Arco.

"Ook het vraagstuk rond elektrificatie wordt steeds groter en wekelijks is er wel een webinar over dit onderwerp. Wij volgen dit vanaf de zijlijn. Sowieso is ons bedrijventerrein er niet op ingericht en als je zelf een trafo moet neerzetten ben je miljoenen euro's verder. Daarbij moet ik ook zeggen dat onze klanten er niet niet naar vragen. Die vraag wordt toch vooral gedreven door supermarkten. Onze klanten in de AGF-handel willen vooral hun handel zo goed mogelijk van A naar B vervoerd krijgen."


Arco met zijn team planners op de achtergrond

Ook de overnames in transportland zijn niet uit de lucht. Voor Van Gaalen is het niet aan de orde. "Je ziet dat kleine spelers aansluiting moeten zoeken bij collega-transportbedrijven om hun bestaansrecht te garanderen. Daar zijn wij gelukkig groot genoeg voor en wij laveren mooi tussen de kleine en grote transporteurs in. Aankomende week worden de laatste twee trekkers in een serie van 6 Scania's afgeleverd, waardoor we - inclusief de ingehuurde charters - met ruim 60 eenheden weer klaar staan voor het AGF-seizoen!"

Voor meer informatie:
Arco van Gaalen
Koos van Gaalen Transport
ABC Westland 554
2685 DG Poeldijk
T: +31 (0) 174 05 55
M: +31 (0) 653 47 38 95
arco@koosvangaalen.nl
www.koosvangaalen.nl