Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse glastuinbouw in Vietnam onder de aandacht

Tijdens de HortEx in Vietnam en de daaropvolgende economische handelsmissie stonden het verkennen van kansen en het versterken van samenwerkingen op het gebied van tuinbouw tussen Nederland en Vietnam centraal. Dutch Greenhouse Delta (DGD) en het Netherlands Vietnam Horti Business Platform (NVHBP) streven ernaar positieve transities te versnellen door langdurige samenwerkingen, in lijn met de ambities van de Vietnamese tuinbouwsector.

Vietnam streeft naar een slimme, circulaire, verantwoordelijke en emissie-gebalanceerde tuinbouwaanpak. Er worden binnen de Vietnamese tuinbouwsector significante stappen gezet om deze ambitie te realiseren, waaronder de overgang van traditionele teelt in de grond naar het gebruik van substraat, goten en potten. Het land werkt graag samen met Nederlandse partners om de tuinbouwuitdagingen aan te pakken en samen belangrijke transities te maken.

HortEx
Tijdens de 6e editie van de HortEx, een vakbeurs voor tuinbouw in Vietnam (bekijk hier de fotoreportage van onze zustersite HortiDaily), presenteerden Nederlandse bedrijven oplossingen die bijdragen aan een duurzame en winstgevende tuinbouwsector. Zij waren vertegenwoordigd in het NL Pavilion, individuele bedrijfsstands en de gezamenlijke stand van Netherlands Vietnam Horti Business Platform en Dutch Greenhouse Delta.

Bert Desmet, Managing Director at Klasmann-Deilmann Asia, was één van de betrokken Nederlandse innovators in de gezamenlijke stand en vertelt daarover: "Onze deelname aan HortEx Vietnam via de gezamenlijke stand van NVHBP en DGD is succesvol geweest. We hadden de mogelijkheid om onze expertise te laten zien en in contact te komen met belanghebbenden in de sector. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op dit platform, dat enorm potentieel biedt voor het bevorderen van duurzame tuinbouw in Vietnam."


Groepsfoto economische handelsmissie

Partners in duurzame tuinbouw
Tijdens het seminar 'Growing together: next-level solutions for the Vietnamese horticulture sector' dat plaatsvond tijdens de beurs, werd ingezoomd op oplossingen waarmee duurzame transities versneld kunnen worden binnen de Vietnamese tuinbouwsector en de essentiële samenwerking tussen Vietnam en Nederland. De Nederlandse ambassade in Vietnam ging tijdens het seminar 'Vietnam and the Netherlands partners in sustainable floriculture' verder in op deze samenwerking, waarbij de focus lag op het uitgebreide onderzoek naar de bloemen- en sierteeltsector binnen Vietnam. Dit onderzoek draagt positief bij aan samenwerkingspaden naar duurzame groei en ontwikkeling binnen de sector tussen beide landen.


Bezoek aan Dalat Hasfarm

Economische handelsmissie
Aansluitend aan de HortEx vond een economische handelsmissie plaats gericht op tuinbouw, voedsel, water en logistiek. Burgemeester van gemeente Westland, Bouke Arends nam deel aan deze economische handelsmissie, samen met Dutch Greenhouse Delta en een grote groep private- en publieke partijen. Bouke: "De Vietnamese overheid heeft hele grote tuinbouwambities. Er is al heel veel tuinbouw, maar je merkt dat ze nu echt willen werken aan de volgende stap met meer focus op duurzaamheid en technologie. Vietnam ziet daarbij het Westlandse cluster en ons bedrijfsleven als voorbeeld. Ik kijk positief terug op de gesprekken die we tijdens deze missie hebben gevoerd met de Vietnamese overheid, waaronder het People's Committee van Lam Dong. We werken met hen aan een langdurige tuinbouwrelatie".


Panelsessie 'A Digital Delta' tijdens het 'Mekong Delta Business Forum'

Marktkansen
Dutch Greenhouse Delta nam deel aan HortEx en de economische missie om mogelijkheden voor commerciële samenwerking met Vietnam te verkennen en de Nederlandse glastuinbouw te promoten. Dit laatste kreeg aandacht tijdens de panelsessies 'Agro Outlook Vietnam and Dutch Solutions' en 'Mekong Delta Business Forum', waaraan Mirjam Boekestijn, CEO van Dutch Greenhouse Delta, actief deelnam.

De talrijke netwerkmomenten in het programma, het bezoek aan Dalat inclusief een ontmoeting met het People's Committee van Lam Dong, en het bezoek aan Dalat Hasfarm droegen bij aan het identificeren van marktkansen en het versterken van de samenwerking tussen Nederland en Vietnam.


Panel tijdens het HortEx-seminar "Growing together: next-level solutions for the Vietnamese horticulture sector".

Aftermovie van de HortEx en de economische handelsmissie

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel: 0174 385 600
[email protected]
www.dutchgreenhousedelta.com

Publicatiedatum: