Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen in de VS voor Nederlandse tuinbouwondernemingen

In opdracht van Innovation Quarter, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rotterdam Partners doet Hillenraad momenteel marktonderzoek in de Verenigde Staten. Het doel van het onderzoek is in kaart te brengen of en waar er kansen zijn voor Nederlandse ondernemingen in de tuinbouwketen in de VS. Nog voor de zomer verschijnt het rapport met de onderzoeksresultaten.

Het onderzoek richt zich op zes Amerikaanse staten aan de oostkust, namelijk Ohio, Pennsylvania, Virginia, Maryland, North Carolina en Georgia. Dit zijn niet de meest bekende en voor de hand liggende tuinbouwstaten, waarover al veel kennis vergaard is. Toch zijn ook in deze staten grote tuinbouwondernemingen actief. Hillenraad onderzoekt wat Nederlandse tuinbouwbedrijven in de genoemde staten kunnen betekenen en op welke manier er lokaal samengewerkt kan worden.

Daarnaast brengt het onderzoek in kaart welke Nederlandse bedrijven plannen of ambities hebben voor overzeese activiteiten in de VS. Mede hierdoor geeft het onderzoek inzicht in kansen, mogelijkheden en belemmeringen die ondernemers kunnen ervaren. Het internationale onderzoeksteam doet ter plekke onderzoek en legt contacten met de Amerikaanse tuinbouw. Afgelopen jaren heeft Hillenraad al meerdere, uiteenlopende adviesopdrachten in de VS volbracht. Mede met deze ervaring heeft Hillenraad zich gekwalificeerd voor dit onderzoek.

Ambities in de VS
Een aantal tuinbouwondernemingen, zoals telers of toeleveranciers, die al actief zijn in de Verenigde Staten hebben gemeld benieuwd te zijn naar nieuwe mogelijkheden. Daarnaast zijn er contacten met ondernemingen die ambities hebben in de VS. Ook anderen kunnen zich melden bij Hillenraad, om zo meegenomen te worden in het onderzoek. Door concreet ambities en ervaringen met Hillenraad te delen, kan concreet onderzocht worden of er ook in deze staten kansen voor de betreffende ondernemers. Hiermee kan een eerste basis gelegd worden in een mogelijke samenwerking met de tuinbouw in deze zes staten.

Projectpartners
In het onderzoek wordt samengewerkt door een aantal projectpartners, te weten

  • Innovation Quarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. De organisatie werkt aan strategische, economische en maatschappelijke impact en ondersteunt bedrijven met innoveren, investeren en internationaliseren.
  • Rotterdam Partners zet zich in voor een toekomstbestendige en weerbare Rotterdamse economie. Mede vanwege de strategische ligging aan de Maas, de haven, de logistieke kennis en gespecialiseerde dienstverlening, heeft Rotterdam een internationale spilpositie in de agri- en foodsector.
  • Ministerie van LNV
  • Hillenraad Partners is een adviesbureau met diepgaande kennis van én netwerk in de wereldwijde tuinbouw. Sinds 2003 voert Hillenraad internationale advieswerkzaamheden uit op het gebied van marktonderzoek, strategie, organisatieontwikkeling, finance en performance. Tot de klantenkring behoren de top ondernemingen in CEA.

Tuinders die ambities hebben in de VS kunnen contact opnemen met Thomas de Haas via thomasdehaas@hillenraadpartners.nl.

Voor meer informatie:
Hillenraad Partners
ABC Westland 127
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 174 610438
info@hillenraadpartners.nl
www.hillenraadpartners.nl

Publicatiedatum: