Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Student Sven Berkhout (Noviflora) wint eerste ‘MBO Westland Innovation Talks’

MBO Westland, gevestigd in World Horti Center te Naaldwijk presenteerde gisteren de eerste editie van 'MBO Westland Innovation Talks'. 40 studenten pitchten de innovatie die ze bedachten voor hun stagebedrijf. De 4 finalisten, Thom van der Salm (Sion), Ron Grootscholten (Laguna Plants), David Stolk (Global Green Team) en Sven Berkhout (Noviflora) zorgden voor een spannende finale. Juryvoorzitter Remco Jansen (GTC+): "Ik was aangenaam verrast door de vele ideeën op het gebied van duurzaamheid!"

Innovaties
De tweedejaars studenten van de opleiding Business & Management, onderdeel van MBO Westland Business Academy, hebben 3 maanden gewerkt aan een innovatie binnen hun stagebedrijf in de Tuinbouw-, Sierteelt- of AGF-sector. Niet alleen het idee moest uitgewerkt worden, ook een begroting én plan voor invoering behoorden tot de opdracht. Uiteindelijk werden de resultaten gepresenteerd tijdens een pitch in World Horti Center aan ouders, stagebegeleiders, docenten en een vakjury.

Duurzaamheid
Docenten Edwin Leerdam en Eveline van Hooren hebben de studenten de afgelopen maanden begeleid en zijn het met juryvoorzitter Remco Jansen eens. Van Hooren: "Het was mooi om te zien hoeveel studenten geïnspireerd zijn door het thema duurzaamheid. Zoals het idee van Ron Grootscholten (Laguna Plants) om pulp potten en trays te introduceren tot bijvoorbeeld de vernieuwing van het elektrische wagenpark bij Global GreenTeam door David Stolk. Het gaat hier niet alleen om de ideeën zelf maar ook om de financiële haalbaarheid. Bij sommige stagebedrijven worden de innovaties van onze studenten zelfs ingevoerd!"

Winnaar
Uiteindelijk ging Sven Berkhout, met zijn idee voor een nieuwe sealmachine, er met de winst vandoor. Na een selectie van de vier finalisten door de vakjury koos het publiek Sven uit als winnaar. Berkhout: "Niet verwacht, maar eigenlijk toch wel leuk."

Voor meer informatie:
MBO Westland
www.mbo-westland.nl

Publicatiedatum: