Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester Arends mee met handelsmissie naar Vietnam

Deze week is burgemeester Bouke Arends in Vietnam, als onderdeel van een economische missie van de ministers Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Van der Wal (LNV). Duurzame landbouw en voedselveiligheid zijn belangrijke thema's tijdens het bezoek.

Vorige week werd bekend dat het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Vietnam is geannuleerd, maar dat de handelsmissie die tegelijkertijd zou plaatsvinden wél door zou gaan. Arends bezoekt Vietnam samen met Dutch Greenhouse Delta, als onderdeel van een grotere groep bedrijven uit het hele land en de Nederlandse landbouwraad in Vietnam. Die laatste legde ooit de basis voor de samenwerking tussen Westland en de Vietnamese regio Lam Dong.


Bouke Arends

Deuren openen
Als burgemeester van Gemeente Westland is Arends in Vietnam om deuren te openen voor het Westlandse bedrijfsleven en te praten over nauwere samenwerking met het lokale bestuur in de regio Lam Dong. De afgelopen 15 jaar ontwikkelde het tuinbouwgebied in Lam Dong zich al, mede dankzij kennis uit Westland. "De Westlandse glastuinbouwsector onderhoudt al jaren een goede band met Lam Dong", aldus Arends. "In de toekomst willen we als overheden en bedrijfsleven nog nauwer gaan samenwerken. Kennisuitwisseling op het gebied van technologie, water, klimaat en onderwijs staat daarbij centraal. Later dit jaar gaan we die afspraken bekrachtigen in een samenwerkingsovereenkomst."

Wereldwijd kennis over glastuinbouw verspreiden
Lam Dong is niet het eerste buitenlandse gebied waar Westland nauw mee samenwerkt. Zo onderhoudt de gemeente al jaren een nauwe band met Kochi. Tot vorig jaar brachten ruim 300 mensen uit deze Japanse tuinbouwregio al een bezoek aan Westland. Steeds met de insteek kennis over glastuinbouw met elkaar te delen, samenwerking tussen bedrijven te stimuleren en te kijken op welke gebieden men elkaar kan versterken. Een dergelijke samenwerking wil Westland ook opbouwen met Lam Dong. Uiteraard met een grote rol voor het bedrijfsleven en de kennisinstellingen.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: