Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Innovaties en nieuwe kansen voor de sierteeltsector centraal tijdens Dianthus Week 2024

In de week van 11 tot en met 15 maart introduceren negen veredelaars vanuit Bogotá in Colombia nieuwe Dianthusrassen tijdens de Dianthus Week 2024.

"Veredelaars plaatsen Dianthus tijdens de week wereldwijd in de schijnwerpers. Colombia is uitermate geschikt om snijbloemen te kweken en te exporteren. Tijdens de Dianthus Week worden nieuwe rassen gepresenteerd. Er is aandacht voor anjers voor kopers en internationale klanten", vertelt Augusto Solano, CEO van de Colombiaanse Vereniging voor Sierteeltbedrijven, Asocolflores. "Internationale bezoekers hebben tijdens de week de gelegenheid om teeltbedrijven te bezoeken en te netwerken. "

"De activiteiten die tijdens de Dianthus Week 2024 worden georganiseerd, hebben als doel om de export van dit ras te stimuleren. Het is een initiatief van negen veredelaars en wordt gecoördineerd door Asocolflores, de Vereniging van Colombiaanse Bloemenexporteurs", vertelt Solano. Door verschillende kleurencombinaties te ontwikkelen hebben veredelaars het beeld van anjers verbeterd.

Volgens Augusto laat het evenement zien dat Colombiaanse anjers de beste ter wereld zijn. Bezoekers kunnen kennismaken met innovaties in het land in de sierteeltsector. Om Dianthus te kweken is kennis van verschillende rassen nodig. Ook moet men over goed genetisch materiaal beschikken. Op die manier kunnen succesvolle kruisingsprogramma's gerealiseerd worden. Duizenden zaden worden beoordeeld en geselecteerd om nieuwe rassen te veredelen in een proces dat 4 tot 6 jaar duurt.

De belangrijkste exportmarkt voor deze rassen is de Verenigde Staten waar 40% van de bloemen naar geëxporteerd wordt. Japan volgt met 15%, Nederland met 12%, Polen met 5% en Spanje met 5%. Veredelaars die meedoen aan de "Dianthus Week 2024" zijn Ball, Selecta One, BreierCross, Danziger, Dümmen Orange, HilverdaFlorist Colombia, Propagar Plantas, Santamaría en SB Talee de Colombia.

De relevantie van anjers
Dianthus is een plant die behoort tot de Caryophyllaceae-familie waar ook de rassen Dianthus barbatus en Dianthus caryophyllus onderdeel van zijn. Dit laatste ras is de anjer. Dianthus betekent "bloem van de goden". De Griek Theopharastus gaf de bloem deze naam. De term "Dianthus" is afgeleid van twee Griekse woorden: "dia", wat God betekent, en "anthros", wat bloem betekent.

De anjerbloem wordt vaak in verband gebracht met gevoelens van liefde, bewondering en vreugde. Het wordt meestal geassocieerd met schoonheid en trots, en de verschillende kleuren worden vergeleken met een andere emotie of gevoel. Rood voor liefde, passie en gevoeligheid, geel voor ontgoocheling en afwijzing, roze voor moederlijke liefde, paars voor elegantie en charme en wit voor onschuld en pure liefde.

Voor meer informatie:
Dianthus Week
www.dianthusweek.com

Asocolflores
www.asocolflores.org

Publicatiedatum: