Ondernemers uit het hele land doen een oproep aan de Tweede Kamer: "Een beetje meer liefde voor het ondernemingsklimaat." Aanstaande woensdag (Valentijnsdag) debatteert de Kamer over het "verdienvermogen van Nederland". "En op de dag van de liefde, vragen we ook om een beetje meer liefde voor het ondernemingsklimaat," aldus VNO-NCW, MKB-Nederland en een brede groep van brancheorganisaties.

Ondernemingsklimaat bepaalt verdienvermogen
In aanloop naar het debat – dat eerst eind januari gepland stond, maar is verplaatst naar 14 februari – hebben de ondernemersorganisaties in een brief aan de Kamer hun zorgen geuit over het verslechterende ondernemings- en investeringsklimaat en de gevolgen voor het verdienvermogen van onze economie. "De vraag die we ons daarom moeten stellen is hoe aantrekkelijk we als land nog zijn voor – nieuwe én bestaande – bedrijven om te ondernemen en de investeren."

Bedrijfsleven onderdeel oplossing
In hun brief doen VNO-NCW en MKB-Nederland een aantal concrete voorstellen om het ondernemingsklimaat te verbeteren. "Het bedrijfsleven wil daarbij nadrukkelijk onderdeel zijn van de oplossing en staat klaar om hier een bijdrage aan te leveren," aldus de ondernemersorganisaties.

De brief is hier te lezen.

Bron: VNO NCW