Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste Westlands woonpark voor arbeidsmigranten is er nog altijd niet

Omliggende gemeente in De Lier willen dat het grote woonpark voor arbeidsmigranten in De Lier snel gebouwd gaat worden. De voorbereidingen van de opvang met 688 bedden loopt vertraging op als gevolg van protesten. Het AD weet te melden dat de procedure voor het toekennen van de bouwvergunning mogelijk helemaal opnieuw moet.

In 2022 gaf wethouder Albert Abee toestemming voor de bouw op een kavel van een vervallen kassencomplex aan de Oostbuurtseweg in het buitengebied van De Lier. Omwonenden denken anders over de toegepaste kruimelregeling. De regeling is bedoeld om snel te kunnen bouwen op een plek waar dit volgens het bestemmingsplan niet past. Raadslid Peter Duijsens: "In het woonpark zouden meer inwoners komen dat het buurtschap Heenweg. Dan kun je natuurlijk niet volhouden dat er sprake is van een kleine aanpassing op het bestemmingsplan." Aan de andere kant vindt CDA-raadslid Cor van der Mark dat het Westland als grootste tuinbouwgemeente een voorbeeldfunctie heeft. "We hebben de plicht om degelijke huisvesting te regelen voor deze mensen."

Bron: AD

Publicatiedatum: