Handelsplatform voor tuinplanten Groen-Direkt schrijft bij de start van het voorjaar een dikke plus. De Voorjaarsbeurs, die vorige week werd gehouden op locatie in Hazerswoude Dorp, werd goed bezocht en het aanbod was met niet minder dan 5000 monsterpartijen enorm. Via de digitale bestel-app werd naar eigen zeggen "lustig" gekocht door tuincentra en groothandelaren uit heel Europa.

Meer bezoekende klanten
Hoewel het gigantische aanbod ook via de webshop te bestellen was, koos meer dan 80% van de klanten voor een fysiek beursbezoek, een duidelijke stijging ten opzichte van 2023. Het zelf zien, voelen en vergelijken blijft een belangrijke meerwaarde voor hen. De combinatie met de 180+ standhouders van Plantarium|Groen-Direkt onder één dak trekt een breed publiek van tuinplanten inkopers, tuincentrum eigenaren, handelaren, exporteurs en branchegenoten.

Omzetstijging 11%
Rond het middaguur van de eerste dag werd al duidelijk dat inkopers vertrouwen hebben in het komende voorjaar. Waar vorig jaar de start wat voorzichtig was, lieten de cijfers nu een veel positiever beeld zien. De verkoopresultaten bleven ook dag twee, ondanks een rustigere aanloop, onverminderd goed. Groen-Direkt sloot de beurs af met een omzetstijging van ruim 11%.

Groen-Direkt
Groen-Direkt brengt als grootste marktplaats tuinplanten van Europa al meer dan 25 jaar vraag en aanbod bij elkaar. Door de combinatie van 30 monsterbeurzen per jaar én een webshop met actuele monsterfoto’s kan bij Groen-Direkt het hele jaar door een zeer breed en actueel assortiment tuinplanten worden ingekocht. Hiervoor werkt Groen-Direkt nauw samen met 500 kwekers in de Boskoopse regio, maar ook ver daarbuiten. Sinds 2022 maakt Groen-Direkt onderdeel uit van Green Retail Events, de beursorganisator van de Plantarium|Groen-Direkt beurs op 6 en 7 februari 2024.

Voor meer informatie:
Groen-Direkt
T: +31 (0)172 21 15 76
www.groen-direkt.nl