Tholen - In de wereld van de bosbouw en de producten die hieruit voortkomen is het Forest Stewardship Council (FSC) verreweg de bekendste certificering. Er wordt bij de certificering aandacht besteed aan mens, dier en milieu en de hele keten, te beginnen bij het bos zelf tot aan de laatste schakel in de keten die het product bij de consument bent, wordt onder de loep genomen.

Recentelijk heeft Van Nifterik alle controles doorlopen om te garanderen dat er wordt voldaan aan de principes en criteria van FSC. Het bedrijf heeft daarmee, als leverancier van plantondersteunende producten, als eerste de mogelijkheid om FSC-gecertificeerd bamboe aan te bieden.

“Het keurmerk kent grote bekendheid, juist ook onder consumenten”, weten Martin Cromwijk en Marith Bremmer, respectievelijk sales manager en marketing manager bij Van Nifterik. “Dat maakt dat ook vanuit de retail de belangstelling toeneemt en dat onze klanten zich er weer mee kunnen onderscheiden.”


De fabriek in China, welke onlangs nog werd uitgebreid

Ondanks het gegeven dat Van Nifterik een groot deel van het productieproces zelf in de hand heeft, was het geen gemakkelijk proces. Ironisch gezien kwam dit vooral omdat bamboe officieel geen hout is en omdat de plant in China ook geen hoge status geniet. “Toch was het de moeite waard onze toeleveranciers van het nut en perspectief ervan te overtuigen, te meer omdat wij onze eigen fabriek in China hebben. Daarom past FSC ook gewoon goed bij ons en zijn we er extra trots op.”


Voor meer informatie:
Van Nifterik Holland b.v.
Bonnetstraat 40
6718 XN, EDE, Nederland
Tel: +31(0)342 42 41 66
info@vannifterik.com
www.vannifterik.com