Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VGB blikt terug op enerverende ALV

Het officiële deel van de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten was naar eigen zeggen een formaliteit: er werd door het VGB-team teruggeblikt en vooruit gekeken en bestuurswisselingen en de begroting 2024 werden goedgekeurd. Het vuur kwam van de sprekers, te weten Edith Betvelsen, algemeen directeur bij Ter Laak, Cees van der Meij, bestuursvoorzitter bij de VGB en journalist Tom de Wit.

Edith Bentvelsen: Hart voor een gezonde planeet
Ter Laak Orchids was plaats van handeling. In het Ter Laak-theater trapte Ter Laaks’ algemeen directeur Edith Bentvelsen de VGB-middag af met een korte presentatie over het bedrijf: “In 2030 zijn wij het bedrijf van de toekomst: een circulair bedrijf dat vaart op natuurlijke bronnen, slimme technologie en een gedreven team.”


Links Tom de Wit, rechts Edith Bentvelsen en Cees van der Meij

Cees van der Meij: Durf je te slapen onder je eigen beleid?
Cees van der Meij, bestuursvoorzitter van de VGB, begon zijn verhaal met een parabel over Romeinse bruggenbouwers die met hun familie onder hun eigen bruggen sliepen. Een metafoor over toewijding, vakmanschap en verantwoordelijkheid. “Durf je te slapen onder je eigen beleid?,” zo hield hij de zaal voor. Een gewetensvraag die verder reikt dan license to operate.

Voor de VGB beantwoordt Van der Meij die vraag volmondig met ja. In 2023 is de VGB een nieuwe weg ingeslagen, heeft zich meer naar buiten gericht. De huidige tijd dwingt tot synergie van rendement en rentmeesterschap. Het collectieve belang weegt zwaarder en levert meer op dan het individuele.


vlnr: Tim Rozendaal, Tim de Wit, Matthijs Mesken

Tim de Wit: Wankel koninkrijk
Journalist en rasverteller Tim De Wit boeide een uur lang met een even hilarisch als schokkend inkijkje in de Britse politiek van de afgelopen jaren. Weinig beleids- en opiniemakers in het VK hielden in 2020 daadwerkelijk rekening met uittreding, en toch werd Brexit een feit. Zonder dat er een plan B was. En eigenlijk is het er nog niet. Vandaar de angst van de handel (waaronder bloemen en planten) voor de aanstaande grenscontroles. In zijn boek Wankel Koninkrijk doet hij zijn visie op de gang van zaken uit de doeken. “De Brexit is als uit een vliegtuig springen om daarna te kijken of er een parachute in je rugzak zit.”

Bron: VGB

Publicatiedatum: