Het familiebedrijf de Orchideeën Hoeve heeft in de afgelopen 100 jaar een uitzonderlijke transformatie ondergaan. Inmiddels staat er een geheel overdekt park waar jong en oud op ontdekking kan gaan door tien verschillende continenten en kennis maakt met allerlei bijzondere dieren en highlights uit de tropen. De naam Orchideeën Hoeve paste daar simpelweg niet meer bij en daarom prijkt er sinds dit weekend een nieuwe naam boven de ingang: Pantropica.

Wat betekent Pantropica?
In de zoektocht naar de nieuwe naam stond één vraag centraal: wat verbindt al die ruimtes met elkaar? Het zijn stuk voor stuk tropische werelden, maar wel op verschillende continenten en met hun eigen, unieke beleving. Verbonden als één grote reis vol ontdekkingen. En zo kwam men op Pantropica, wat letterlijk ‘geheel tropisch’ betekent. Pan is afkomstig van het woord Pangea, het supercontinent van 250 miljoen jaar geleden, waaruit alle huidige continenten zijn ontstaan en verwijst naar het Griekse ‘gehele’. Tropica staat voor alle tropische highlights in het park die de bezoekers kunnen ervaren, beleven en ontdekken.

Wat verandert er?
Naar de buitenwereld hoopt men met de nieuwe naam beter te kunnen laten zien wat er zoal te zien en te doen is. De komende tijd zal deze boodschap ook ondersteund worden met de nieuwe slogan ‘Even in een andere wereld’, een gloednieuwe website en spotjes op de radio & TV. Daarnaast heeft Pantropica de ambitie om het park nog verder uit te breiden en liggen de eerste nieuwbouwplannen al klaar. In 2024/2025 zal worden gestart met de bouw van "een elfde continent", een gloednieuwe wereld met onder meer een palmenhuis en een groot speelgedeelte voor kleine ontdekkingsreizigers.

Klik hier voor de website van Pantropica