De organisatoren van HortEx Vietnam, Nova Exhibitions uit Nederland en VEAS uit Vietnam, gaan een overeenkomst aan met DLG, de organisator van Agritechnica. Dat is een wereldwijde tentoonstelling voor tuinbouwmachines die tweejaarlijks in Hannover wordt gehouden. De combinatie van HortEx Vietnam en Agritechnica Asia wordt in 2025 in Ho Chi Minh gehouden en het jaar daarop in Bangkok.

Agritechnica Asia is ontstaan uit Agritechnica in Duitsland. Op de Agritechnica Asia komen belanghebbenden uit de tuinbouwsector samen om te discussiëren en oplossingen te verzinnen die niet alleen relevant voor Azië, maar voor de hele wereld zijn.

In de combinatie van de twee tentoonstellingen zijn machines te zien en krijgen bezoekers een overzicht van bestaande technieken die er zijn. Door de combinatie bieden de organisatoren ondernemers in Azië de mogelijkheid om hun bedrijf uit te breiden.

De tuinbouwsector van Vietnam heeft de afgelopen jaren vooruitgang geboekt en de verwachte resultaten voor 2023 behaald. De tuinbouwsector blijft een lichtpunt in het import-exportbeeld, en blijft een basis voor de economie. De export van fruit en groenten uit Vietnam bereikte in 2023 een recordhoogte van 5,14 miljard euro. Dat is een stijging van 65,6% ten opzichte van 2022.

HortEx Vietnam, dat sinds 2018 bestaat en gericht is op de bloemensector in Vietnam, is in de loop der jaren flink gegroeid. De tentoonstelling is gericht op vakbezoekers uit Vietnam, maar ook uit andere landen in de regio en daarbuiten.

"In de loop der jaren is het aandeel internationale bezoekers geleidelijk toegenomen. Door af te wisselen tussen Ho Chi Minh-stad en Bangkok hebben exposanten de mogelijkheid om naast de Vietnamese markt de hele Aziatische regio te bedienen," vertelt Kuno Jacobs, algemeen directeur van Nova Exhibitions.

"Veel van onze exposanten gaven aan dat ze afwisselingen wilden zien tussen Ho Chi Minh-stad en Bangkok om de Aziatische markt beter te kunnen bedienen. Het is voor ons een eer om samen te werken met DLG en Agritechnica Asia."

HortEx Vietnam wordt georganiseerd met ondersteuning van IPM, een wereldwijde tuinbouwbeurs die jaarlijks in Essen wordt gehouden.

De volgende keer vindt HortEx Vietnam plaats van 13-15 maart 2024 in het Saigon Exhibition and Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh. De eerste gezamenlijke beurs met Agritechnica Asia vindt plaats van 12-14 maart 2025, opnieuw in het SECC.

Klik hier voor de fotoreportage van HortEx Vietnam 2023

Voor meer informatie:
HortEx Vietnam
https://www.hortex-vietnam.com/
Agritechnica Asia
www.agritechnica-asia.com

Nova Exhibitions B.V.
Kuno Jacobs
Tel.: +31 85 401 73 97
info@nova-exhibitions.com