Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie op online aanmelden Europees kwekersrecht

Het MKB-Fonds "Ideas Powered for business" is een subsidieregeling om kleine en middelgrote bedrijven in de EU te helpen met hun rechten op intellectueel eigendom (IE). Het is een initiatief van de Europese Commissie dat wordt uitgevoerd door het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Er is 20 miljoen euro beschikbaar in 2024. Voor de regeling geldt "wie het eerst komt, het eerst maalt".

Dit jaar legt het MKB-fonds de focus op de veredelingssector en op de inzet van het Community Plant Variety Office (CPVO) om ervoor te zorgen dat het MKB nieuwe plantenrassen ontwikkelt en dat die worden erkend en beschermd.

75% van de kosten vergoed
'Voucher 4' is een voucher voor subsidiƫring van 1.500 euro tot 75% van de kosten van online aanvragen en de eerstejaars onderzoekskosten. Het gaat om nieuwe aanvragen, er is geen beperking in het aantal aanvragen. Er is wel een limiet van 1.500 euro per voucher.

Aanvragen MKB-fonds
MKB-bedrijven melden zich aan via het EUIPO-portaal om hun subsidie en voucher(s) te ontvangen, dienen hun Europese kwekersrechtaanvraag in en vragen vervolgens vergoeding aan bij het EUIPO. Er is een handleiding met alle benodigde documenten, procedures en contactinformatie.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: