Werken met (seizoen)personeel brengt verplichtingen met zich mee. Om werkgevers correct te informeren, organiseert Boerenbond twee infosessies met Olaf Deweerdt (Acerta) als gastspreker.

Eerste sessie
Op 12 februari vindt een eerste infosessie plaats met als thema: cruciale aandachtspunten bij tewerkstelling. Er wordt een actueel overzicht van de formaliteiten gegeven die werkgevers in orde moeten brengen en wie tewerk gesteld kan worden. Ook de verschillende manieren van tewerkstelling (seizoenarbeid, studenten of vast personeel) en de kostprijs om een werknemer in dienst te nemen komen aan bod. Deze eerste sessie vindt plaats in het Boerenbondkantoor in Roeselare.

Tweede sessie
Op 19 februari is er online een tweede infosessie over het arbeidsreglement. Werkgevers zijn verplicht om een arbeidsreglement te hebben. In het kader van controle van de sociale inspectie en GlobalGAP is dit belangrijk. Er wordt de nodige praktische uitleg gegeven om een blanco arbeidsreglement te vervolledigen of het huidige te actualiseren.

Inschrijven is verplicht en kan via westvlaanderen@boerenbond.be.

Bron: Boerenbond