Bos presenteert een nieuwe uitstraling voor haar assortiment orchideeën: Dendrobium Nobilé, Cymbidium, Barrocco en Paphiopedilum. Het zijn orchideeën die in twee merken op de markt worden gezet: Exclusiva Orchidea en de Orchid Collection met de standaard A1 kwaliteit.

Nieuwe verpakking
Na meerdere testen is per product een stevige papieren potcover ontwikkeld, die zowel voldoende beschermt, als sierwaarde toevoegt. De orchideeën uit het Bos assortiment komen veel beter tot hun recht in deze nieuwe verpakking, vergeleken met een ‘verstikkende’ plastic hoes. Een hoes beperkt de sierwaarde, omdat het blad dan voor de bloemen valt. De verwachting is dat de presentatie in de potcover zorgt voor een hogere verkoopsnelheid op de winkelvloer.

Betere bescherming
De hoogte van de potcovers - elke soort verlangt een andere hoogte - zorgt voor een betere bescherming van de planten. Ook zijn de orchideeën uit het assortiment van Bos goed bestand tegen wat kou, zeker de Cymbidium. Een plastic hoes is dan ook niet nodig.

Ecologisch
De potcover voldoet aan het FSC-keurmerk en is recyclebaar. Daarom is deze verpakking ecologischer dan de plastic hoes. Verder zijn bijpassende dozen ontworpen, in diverse maten, afgestemd op de behoefte van de klant. Voor beide lijnen zijn ook bijpassende etiketten ontworpen, speciaal voor klanten die toch liever kiezen voor een product zonder potcover. Toch stimuleert Bos haar klanten om te kiezen voor de potcover.

Keramiek
Naast de nieuwe verpakking, wil Bos meer waarde toevoegen aan haar planten. Zo zijn er compleet nieuwe keramieklijnen ontwikkeld, afgestemd op de orchidee, op de diverse seizoenen en de hedendaagse trends. Bos gaat regelmatig met haar klanten in gesprek over speciale concepten aangepast aan de ruimte van de winkel, inclusief POS-materiaal.

Open dag
Van 10 tot en met 19 januari organiseerde Bos open dagen, waar klanten op bezoek zijn geweest. Daar werden de orchideeën, verpakkingen en keramieklijnen tentoongesteld.

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de consumenten niet weet dat de exclusieve orchideeënsoorten überhaupt orchideeën zijn. De naam Exclusiva Orchidea benadrukt dat het om ‘exclusieve’ orchideeën gaat. Hierbij wordt in het assortiment voor beide merken gelet op gewenste specificaties, zoals taksortering, plantlengte, aantal trossen/bloemen per tak en rijpheid.

Voor meer informatie:
Bos Flowers & Orchids
Vredebestlaan 59A
2685 AN Poeldijk
Tel: 06 – 835 979 72
contact@bosflowersorchids.com
www.bosflowersorchids.com