Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IPM Essen: drukke woensdag compenseert voor tamme start

Tholen - Waar de beurs op dinsdag wat tam van start ging, lijkt dat op woensdag toch aardig te zijn gecompenseerd. Van records zullen allicht geen sprake zijn, maar er was veel volk en standhouders rapporteerden overwegend blij te zijn met de aanloop.

Toch is het moeilijk in een paar woorden te vatten wat de bevindingen nu echt zijn, want behalve gestegen prijzen, inflatie en een wat bekoelde markt heeft iedere subsector zijn eigen verhaal. In de techniek/kassenbouw beklaagt men zich over materiaalprijzen en een teruglopend aantal orders. In de toelevering van materialen vanuit het (Verre) Oosten zijn transportissues, en dan met name het 'gedoe' in de Rode Zee, onderwerp van gesprek. In de Nederlandse bollenproductie, en naar verluidt ook die van kokos in India, is nattigheid onderwerp van gesprek. En plantenkwekers, voor zover die überhaupt over één kam te scheren zijn, moeten er flink aan trekken om alles tegen redelijke prijzen verkocht te krijgen. Alleen in hal 8, waar traditioneel de Nederlandse en Vlaamse boomkwekerij vertegenwoordigd is, lijkt men van alle voorgaande issues relatief weinig last te hebben.

Jos, Laura en Gert van Anthura presenteren op de beurs o.a. de re-branding met de nieuwe slogan "Creating Blooming Happiness" in combinatie met het nieuwe logo.


Jan, Matthijs, Onno, Anna, Will en Simon. Will en Simon zijn van Green PLugs North America en kwamen voor de internationale connecties uit Amerika en Noord-Amerika op de beurs.


De broers Gerard, Leendert en Arjan van Tuijl samen met Gerardus stonden op de beurs en blinken uit in bloemenemmers, potten, trays en sticks.

Goeie zin bij Pim van der Knaap, Kees Lagerwerf en Bert van Spijk van KP Holland

Toegift: op dinsdag werd zelfs koninklijk bezoek verwelkomd. Prinses Benedikte van Denemarken doopte er een nieuwe tuinroos van de Deense veredelaar Roses Forever.