Op dinsdag 20 februari 2024, tijdens het Garden Press Event in het Business Design Centre in Londen (VK), laten de Keukenhof, Rijnbeek Perennials en JUB Holland aan de Britse tuinmedia zien wat ze de tuinbouwsector te bieden hebben voor het nieuwe seizoen van Keukenhof. Die is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024.

Keukenhof blijft zich ontwikkelen
Het seizoen van 2024 markeert het 75-jarig jubileum van Keukenhof. Bloemententoonstelling Keukenhof bewijst nog steeds in ontwikkeling te zijn. Het lentepark is een favoriete plek om te genieten van bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Het biedt zowel traditioneel ontworpen borders als moderne landschapsarchitectuur en blijft bezoekers verrassen met de nieuwste creaties.

Als in een echt Bulb Mania, ligt de focus van Keukenhof op de 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. Toch zijn er nog veel meer verhalen te vertellen en nieuwe ideeën te delen. Zoals de interessante combinatie van bolbloemen en vaste planten. De uitdaging met vaste planten is altijd geweest dat als Keukenhof open is, de meeste vaste planten nog niet bloeien - voor Rijnbeek Perennials een uitdaging die ze maar wat graag aangaan.Rijnbeek is een vaste planten specialist met een assortiment van meer dan 5.000 soorten. Het bedrijf uit Boskoop (NL) ging in gesprek met Keukenhof en nam het initiatief om een selectie te maken van vroegbloeiende vaste planten én vaste planten met bijzondere bladkleuren en texturen. Stuk voor stuk producten die prima presteren in het vroege voorjaar en goed passen bij verwilderingsbollen. Rijnbeek heeft JUB Holland benaderd om de handen ineen te slaan en samen een 235 m2 gemengd bloemenveld van bollen en vaste planten binnen Keukenhof.

JUB Holland is een Keukenhof-exposant van het eerste uur en laat ieder seizoen bezoekers zijn expertise in langbloeiende bollenmengsels zien. In de afgelopen jaren kreeg JUB de kans om eigen creatieve ontwerpen te leveren naast het aanbod van bloembollen. In nauwe samenwerking met het Keukenhof-team ontwerpt tuin- en landschapsontwerpster Carien van Boxtel sinds 2019 elk jaar unieke combinaties van kleuren en rassen voor JUB Holland's borders in het park.

Voor de presentatie van Rijnbeek en JUB ontwierp Van Boxtel een levendig bloemenveld in “meadow”- stijl, dat zorgt voor langdurige bloei en een kleurrijke metamorfose die blijft verrassen gedurende de 8 weken dat Keukenhof geopend is. Na afloop van het seizoen halen de tuinmannen van Keukenhof de bollen normaliter uit de grond. In het najaar begint de cyclus van planten, bloeien en rooien dan weer opnieuw. De nieuwe vaste plantenborder van Rijnbeek en JUB Holland blijft in de grond. Het zal zich verder ontwikkelen en de komende jaren gaan bloeien.

Bollen & vaste planten
Met hun gezamenlijke border op Keukenhof laten Rijnbeek en JUB zien hoe goed verwilderingsbollen en vaste planten samengaan. Het is een efficiënte manier om al vroeg in het jaar de biodiversiteit te vergroten en de bloeitijd te verlengen. Vaste planten vormen samen met bollen een aantrekkelijk schouwspel en de vaste planten bedekken zelfs uitgebloeide bolbloemen en bladeren als ze hun bloeipiek gehad hebben.

Net als hun bollen en vaste planten lijken ook de twee familiebedrijven Rijnbeek Perennials en JUB Holland een goede match. Ze bieden hun klanten geteelde en biologische bloembollen die geschikt zijn voor bijen en vlinders (JUB Holland). Ook bieden ze 100% veenvrije planten aan .

Het doel is om de hele keten groener te maken en de natuurlijke balans terug te brengen. Ook willen ze met de seizoenen werken, de buitenruimte maximaliseren en tuinliefhebbers aan moedigen om hetzelfde te doen. Dit seizoen komt dat samen op de Keukenhof.

De lente begint vroeg op het Garden Press Event
Terwijl bezoekers van Keukenhof moeten wachten tot 21 maart om te genieten van de nieuwe vaste plantenborder, krijgen Britse journalisten, tv-zenders, freelance schrijvers en influencers de primeur op 20 februari. Tijdens het Garden Press Even brengen de drie Nederlandse bedrijven een diverse aanbod van nieuwe producten, thema's en verhalen onder de aandacht van Britse tuinmedia.

Keukenhof, Rijnbeek Perennials en JUB Holland laten zich zien op een gezamenlijke stand (nr. H141-H142) met hun vroegbloeiende rassen.

Voor meer informatie:
Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse
Tel: 0252 465 555
pr@keukenhof.nl
www.keukenhof.nl