Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb-vaststelling

Het RVO organiseert een webinar op 13 februari van 10.00 tot 11.00 uur voor ondernemers die meer uitleg willen over de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Vanaf maart begint RVO met de vaststelling. Dit is het proces om de definitieve subsidie te berekenen.

Tijdens het webinar vertellen RVO-deskundigen hoe het vaststellingsproces verloopt. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden gaat via de RVO-website. Wanneer het tijdstip niet uitkomt is het mogelijk om naderhand een link van het webinar te ontvangen.

Voorlopige modelprijzen bekend
De definitieve TEK-subsidie wordt berekend met de modelprijzen gas en elektriciteit van 2023. Deze modelprijzen zijn afgeleid van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voorlopige modelprijzen 2023 zijn bekend. Rond half februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.

  • De voorlopige modelprijs gas 2023 is € 1,36
  • De voorlopige modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36

Let op: dit zijn voorlopige bedragen, de modelprijzen kunnen nog wijzigen.

Rekentool: bereken alvast de subsidie
Op de website van RVO is een rekentool beschikbaar. Deze tool geeft een indicatie van de subsidie. De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, past RVO de rekentool aan. Let op: de rekentool geeft een indicatie. Hieraan kan men geen rechten ontlenen.

Terugbetalen
Blijkt uit de berekening dat men te veel voorschot ontving? Dan betaalt men (een deel van) het voorschot terug. Terugbetalen kan lastig zijn. Daarom heeft RVO ruime terugbetaalmogelijkheden. Ook is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk.

De rekentool is hier te bekijken en hier is het mogelijk om aan te melden.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: