Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elektrisch gereedschap en diesel het meest gestolen bij tuinders

Een klein onderzoek van LTO Ledenvoordeel onder boeren en tuinders wijst uit dat elektrisch gereedschap het meest gestolen wordt en daarna diesel. Op de gedeelde derde plek staan geld en persoonlijke items en ook GPS systemen worden vaak gestolen.

Komkommerkweker Rino Kaljouw vertelt dat tot enkele jaren geleden bedrijven vrij zorgeloos konden werken. "Toen kregen criminelen ineens interesse in inklapbare kratten die wij gebruiken. Daar zit vier euro statiegeld op. Er gaat zo voor tienduizend euro aan kratten in een bestelbus en de pakkans is klein. Binnen een week, midden in het seizoen, werden twee keer kratten gestolen. Dan is je vertrouwen even weg en ga je denken aan een diefstalbeveiliging."

Kaljouw wilde niet zelf gaan knutselen. "Bovendien is het best lastig om een kwekerij serieus te beveiligen. En we waren bang voor loos alarm, als er eens een dier langs een camera loopt. We lieten een combinatie van camera- en alarmsysteem op onze hoofdvestiging installeren en daarna hadden we hier geen diefstallen meer."

Bron: LTO Ledenvoordeel

Publicatiedatum: