Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland wil grote clustering arbeidsmigranten op Flora Campus

Er moeten snel tussen de 800 en 1600 arbeidsmigranten huisvesting krijgen op de te ontwikkelen Flora Campus, naast veilig FloraHolland in Naaldwijk. Maandagavond is daartoe in een extra raadsvergadering een motie aangenomen in de Westlandse gemeenteraad.

Coalitiepartij Westland Verstandig diende de motie in. De partij stelt huisvesting in 400 eenheden voor. Met het plan voor clustering hoopt men dat huisvesting van 700 arbeidsmigranten in De Lier van de baan gaat. Over dat plan is al jaren veel te doen.

Ook wil de partij vaart maken met huisvesting bij tuinders. Dat wil ook de lokale tak van Forum voor Democratie, schrijft het AD in een bericht over de stemming.

De bouw van huisvesting voor arbeidsmigranten op de Flora Campus zou binnen vier maanden moeten starten en over zestien maanden af zijn. Dat staat in de motie. Daarnaast zouden er ook tweehonderd starterswoningen gerealiseerd moeten worden.


Schematische weergave van de te realiseren Flora Campus