Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Investeerders gaan markt tuinbouwrobotica volwassen maken"

Op de markt voor tuinbouwrobotica zijn voornamelijk startende bedrijven te vinden. Een derde van die bedrijven heeft de afgelopen vijf jaar financiering ontvangen van durfkapitalisten. Vooral in gewasinspectie kan robotica worden ingezet, omdat dit proces arbeidsintensief en tijdrovend is. Veel roboticabedrijven houden zich ook bezig met het oogstproces. Er zijn zowel generalistische als gespecialiseerde spelers op deze markt te vinden. Dat stelt Oaklins in een tuinbouwrapport. Oogstrobotica hebben vaak gewasspecifieke aanpassingen nodig, omdat gewassen verschillen van vorm, grootte en groeipatronen.

Oaklins verwacht in 2030 een meer volwassen markt voor tuinbouwrobotica. Investeerders zullen daarin een belangrijke bijdrage hebben.

Frank de Hek, Oaklins' wereldwijde tuinbouwspecialist: "Elk subsegment in de tuinbouw volgt zijn eigen unieke groei- en consolidatiecyclus, waarbij het robotica-ecosysteem momenteel de groei aanvoert. Deze trend zal waarschijnlijk het hele decennium aanhouden. Het landschap van marktspelers is momenteel gefragmenteerd, maar evolueert. Interne krachten in de sector, zoals schaalvoordelen, synergie, professionele vraag en de behoefte aan een uitgebreid dienstenaanbod, drijven spelers ertoe om op verschillende manieren partnerschappen aan te gaan."

"Daarnaast worden externe krachten, waaronder interesse van financiële investeerders zoals durfkapitalisten en participatiemaatschappijen, aangetrokken door het consolidatiepotentieel en de aanzienlijke marktgroei. Deze interesse is niet beperkt tot financiële investeerders; strategische partijen buiten de sector zijn ook geïnteresseerd. Verschillende marktspelers hebben al voordeel gehaald uit samenwerkingen met anderen, waaronder durfkapitalisten, participatiemaatschappijen en strategische partners uit verschillende sectoren. Deze samenwerkingsverbanden versnellen niet alleen hun groei, maar maken deze in sommige gevallen ook mogelijk. Als gevolg hiervan verwachten we in de nabije toekomst een toename van dergelijke samenwerkingsverbanden."

Voor meer informatie:
Frank de Hek
Oaklins
Beethovenstraat 500
1082 PR Amsterdam
Tel: +31 20 416 1303
[email protected]
www.oaklins.com

Publicatiedatum: