Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lucas Jansen viert viervoudig jubileumfeest

Op zaterdag 13 januari heeft Lucas Jansen van Floweracademy.NL in Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg een viertal jubilea gevierd met familie, vrienden, sectorgenoten, oud-collega’s en oud-leerlingen. Een groot gezelschap kwam bij elkaar om het 40-jarig leraarschap, zijn 65ste verjaardag, 20 jaar Floweracademy.NL en 10 jaar onlineproduct encyclopedie InfoFlowersPlants te vieren.

Lucas is ooit als 14-jarig ventje begonnen in een bloemenwinkel in Leiden waar hij met zijn moeder iedere week een bosje Freesia ging kopen (als herinnering hieraan kregen alle bezoekers van het feest een bosje freesia - geleverd door Akerboom Freesia - mee naar huis). Vervolgens werkte Lucas in een andere bloemenwinkel in Leiderdorp, Rasser Bloemen, en deed zijn studie aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool en vervolgens de meester-binder-opleiding in Utrecht.

Op 5 januari 1984 begon Lucas als leraar in Alphen a/d Rijn op het VMBO. Het eerste bedrijf waar praktijklessen met leerlingen werden gegeven was het bedrijf van Leen Noordam, die deze avond ook aanwezig was. Na 3,5 jaar lesgeven volgde een aanstelling op de Middelbare Tuinbouwschool Aalsmeer, waar hij vervolgens 19 jaar les gaf. Op het jubileumfeest waren veel oud-leerlingen en oud-collega’s aanwezig.

In 2005 is Lucas begonnen met het geven van cursussen aan het bedrijfsleven, vooral exportbedrijven, waarin bij de focus legde op productkennis (assortiment en kwaliteit) en afzet van producten (category management en accountmanagement). Over de jaren hebben duizenden cursisten van heel veel verschillende bedrijven in niet minder dan 29 verschillende landen kennis opgedaan middels een cursus bij Floweracademy.NL

In 2014 (10 jaar geleden) werd begonnen met de online-productdatabase InfoFlowersPlants als vervanging van de boekjes van Bloemenbureau Holland, iets waar grote belangstelling voor was en is.

Cambodia
Als cadeau heeft Lucas onder de aanwezigen geld opgehaald voor een project in Cambodia om daar, middels Floweracademy.KH, kennis te ontsluiten over bloemen en planten voor mensen die graag willen leren maar daar geen mogelijkheden toe hebben.

Oeuvre award DFG
Middels kleine en grote bijdragen is een flink bedrag bijeengebracht om komende zomer dit project verder uit te bouwen. Bijzonder was de uitreiking van de oeuvre award van Dutch Flower Group als blijk van waardering voor alle jaren van samenwerking. Van de Horti Inspiration Group, waar Lucas voorzitter van is, kreeg hij een prachtig zit-sta bureau om gewoon lekker te kunnen doorwerken de komende jaren. Van pensioen is dus voorlopig nog geen spraken.

NB Op maandag 22 januari start de cursus accountmanagement, waarvoor nog enkele plekjes vrij zijn.