Tholen - Drones zijn bezig aan een opmars in de tuinbouw en voor steeds meer doeleinden vliegen deze door de kas. VanDerEng ontwikkelt hiervoor speciale drone labels, namelijk labels die eenvoudig door drones gescand kunnen worden en die voor met name plantenkwekers interessant kunnen zijn. Op de komende IPM in Essen wordt de oplossing gelanceerd én gedemonstreerd.

Het label + staander

Het label in combinatie met een aan de tray te bevestigen staander is ontwikkeld door Peter du Crocq, productspecialist bij Van der Eng. Daarmee is meteen een deel van het ‘geheim’ van dit op zich voor de hand liggende idee - waarom zou een drone wel botrytis kunnen detecteren en alle mogelijke metingen kunnen verrichten, maar niet iets scannen? – prijsgegeven. Want waar de productie van het label zelf voor de toeleverancier toch weinig geheimen heeft, zat de uitdaging in het feit dat de te scannen code in alle gevallen horizontaal op de tray moet worden bevestigd. Dankzij zowel het kunststof staandertje, die eenvoudig aan de tray geklikt kan worden, en de buigzame label is dit gegarandeerd.

Links: een proef op het bedrijf. Rechts, de trays voor een demonstratie op de IPM liggen al klaar en zijn voor de gelegenheid gevuld met muntjes in de vorm van het bedrijfslogo

Green Core sleuf-etiketten
VanDerEng staat bekend om haar innovatieve labels. Zo ontwikkelde VanDerEng ook de steek- en sleufetiketten van Green Core, de eerste labels met een kern van gerecycled materiaal. Green Core heeft slechts aan de buitenkant een laagje ‘virgin plastic’, waardoor de toepassingseisen gegarandeerd zijn. Inmiddels heeft het etiket zijn weg gevonden naar een breed pallet klanten in binnen- en buitenland, die, zo blijkt uit verschillende referenties, stuk voor stuk goed te spreken zijn over de duurzaamheid, gebruik en weersbestendigheid.

IPM
Van der Eng is als vanouds present op de IPM Essen om er zijn labels te presenteren. Bijzondere aandacht zal uitgaan naar de jongste innovatie, het Drone-label, waarmee de eerste klanten inmiddels zijn gestart en die op aanvraag reeds in zo’n beetje alle denkbare uitvoeringen en aantallen leverbaar is. Bovendien belooft de presentatie een spektakel te worden. “We hebben een demo kas gebouwd waarin we live zullen demonstreren hoe het in zijn werk gaat”, besluit Peter. “Corvus drones heeft hiertoe een drone beschikbaar gesteld, de trays zelf (met de labels) liggen al klaar!”

Voor meer informatie:
Peter du Crocq
VanDerEng
Peter.ducrocq@vandereng.nl
www.vandereng.nl