De Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) meldt dat er formeel een CAO-akkoord voor de gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten is bereikt en inmiddels is ondertekend. De vakbond AVV heeft in de afgelopen weken het onderhandelingsresultaat van voor de kerst voorgelegd aan de werknemers. Daarmee stemde de meerderheid in met het bereikte resultaat.

Dat betekent dat de eerder gecommuniceerde uitgangspunten nu gelden voor de gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten. Dit betekent dat de salarissen van januari 2024 al aangepast moeten zijn op basis van deze nieuwe CAO. VBW benadrukt dat het belangrijk is om de accountant of salarisverwerker hierover tijdig te informeren.

CAO-tekst
Op korte termijn zal de nieuwe CAO-tekst worden afgerond en ook digitaal worden gepubliceerd. Alle informatie over de CAO-tekst is straks hier beschikbaar.

Een gedetailleerd overzicht van alle andere afspraken is hier te vinden in het onderhandelingsresultaat. Hier is de loontabel per 1-1-2024 te vinden.

Bron: Vbw