Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland wil glastuinbouw verstopt achter groen

Westlandse telers die een waterbassin of verharding willen realiseren, krijgen eisen opgelegd over een 'groene inrichting'. Het gemeentebestuur heeft beleidsregels opgesteld. Daarmee moet een waterbassin langs de weg 'voldoende onzichtbaar' worden gemaakt. Dat is nu vaak niet het geval, constateert het gemeentebestuur.

Op grond van de bestemmingsplannen voor het glastuinbouwgebied van Westland is voor de aanleg van een waterbassin of verhardingen bij glastuinbouwbedrijven een omgevingsvergunning noodzakelijk. Met de beleidsregels groene inrichting waterbassins en entrees glastuinbouwbedrijven wordt nader invulling gegeven aan de voorwaarden voor een omgevingsvergunning voor deze werken.

Afhankelijk van de locatie waar het waterbassin of de verharding voorzien is, gelden verschillende eisen voor een voldoende groene inpassing, waarbij voor de ondernemer de vrijheid bestaat uit verschillende mogelijkheden te kunnen kiezen. Een ondernemer kan kiezen voor een ’minimale’ variant, maar kan ook meer doen om een bijdrage te leveren aan een meer dan voldoende groene inrichting.

Op 31 januari buigt de gemeenteraad zich over de plannen.

Bron: Collegebesluiten Gemeente Westland week 2, 2024