Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse sierteeltmarkt krimpt

De markt voor sierteeltproducten in Duitsland is in 2023 met 4% gekrompen naar 8,6 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Zentralverband Gartenbau. Het productievolume is gedaald en zo ook de gemiddelde besteding per hoofd van de bevolking. Verder valt op dat de kwaliteit domweg achteruit is gegaan: gemiddeld zijn de stelen korter en de planten kleiner, iets dat volgens de auteurs komt door kostenstijgingen.

De gehele landelijke sierteeltproductie bestaat voor 35% uit snijbloemen en maar 6% uit groene kamerplanten. Balkon- en terrasplanten nemen 20% voor hun rekening, bloeiende kamerplanten 11%, kruiden en bloembollen elk 3%, (sier)fruit 16% en vaste planten 6%. Deze productie geschiedt op 1.650 ha onder glas en 4.620 ha buitenveld. Er zijn 14.000 productiebedrijven, de voornaamste producten zijn heide en geranium met beide 9%, viooltjes volgen met 5%, petunia, (pot)chrysanten en osteo's met 4%, en primula, lavandel en begonia met elk 3%.

Klik hier voor het rapport.