Je hebt een groeiend bedrijf en zoals ieder ander bedrijf ben je op zoek naar goede medewerkers. Met een beetje geluk lukt dit en zie je dat er teamleiders nodig zijn, omdat jij niet meer alle mensen zelf aan kunt sturen. Wat doe je dan? Je maakt je beste medewerker, die zijn werk goed doet en passie voor heeft, teamleider. Er zijn twee dingen die in deze situatie regelmatig niet voldoende aandacht krijgen. Ten eerste ben jij je beste medewerker in het team kwijt en ten tweede betekent goed zijn in je werk niet direct dat je ook goed een team aan kunt sturen", aldus Joke Kras van Bureau KeK in deze blog.

Een goede teamleider beschikt ten minste over de volgende eigenschappen:

  • Zelfkennis
  • Ambitieus
  • Doelgericht en daadkrachtig
  • Inlevingsvermogen
  • Luisteren
  • Zelfstandig

Hoe zit dat bij jouw teamleiders?
"Wat wij zien is dat de meeste teamleiders naast de vakkennis een groot verantwoordelijkheidsgevoel en loyaliteit hebben. Zij gaan nog harder werken dan voorheen en willen het vaak voor iedereen goed doen. Het gevolg is vaak dat zij zichzelf voorbij lopen met de kans op een burn-out, maar nog belangrijker: ze doen niet wat er van een teamleider verwacht zou mogen worden en dat is hun team te laten groeien en effectiever te laten draaien. Ze zouden meer oog moeten hebben voor hun teamlid. Zit deze op de juiste plek? Doet hij waar hij goed in is? Voelt iedereen zich echt een onderdeel van het team en voelt hij zich gemotiveerd?"

"Wij bij Bureau KeK kennen de kneepjes van leiderschap en weten hoe belangrijk de rol is van de teamleider. Vergeet niet dat de grootste reden waarom medewerkers een bedrijf verlaten de slechte relatie met hun directe leidinggevende is. Genoeg reden om hier voldoende aandacht te besteden! Op 8 februari begint er weer een nieuwe groep om de geheimen van het leiderschap te leren. Wij werken in kleine groepen om iedereen de aandacht te geven die zij verdienen. Er zijn nog wat plaatsen vrij!"

Voor meer informatie:
Joke Kras en Irene van der Knaap
Bureau KeK
06-81097836
info@bureaukek.com
www.bureaukek.com